NRK Meny
Normal

Kan få plass på statsbudsjettet

Storåsfestivalen i Sør-Trøndelag kan bli den første norske rockefestivalen som får knutepunktstatus og legges inn under statsbudsjettet.

Sveinung Sundli

Storåsfestivalens stifter og ildsjel, Sveinung Sundli, er positiv til knutepunktfinansiering.

Foto: NRK

Norske rockefestivaler sloss om knutepunktstatus. I dag besøkte kulturminister Trond Giske Storåsfestivalen i Sør-Trøndelag.

Kulturministeren har den siste tiden vært rundt på festivalene for å se om de har de kvalitetene Trond Giske mener en knutpunktfestival bør ha.

Kulturminister Trond Giske blir tatt imot av blant annet Åge Aleksandersen og Sambandet når han besøker Storåsfestivalen fredag kveld. Kulturministeren har vært en hyppig gjest på sommerens rockefestivaler.

Kulturminister på farten

- Jeg har allerede vært på Quart og Hove, nå skal jeg på Storåsfestivalen, og deretter til Øya.

Kulturministeren reiser imidlertid ikke rundt bare for sin egen fornøyelse, men også for å se om han mener festivalene har de kvalitetene en knutepunktfestival bør ha.

- For å få status som knutepunktfestival må man være i front i sin sjanger og ha et internasjonalt nettverk som også andre kan dra nytte av. Knutepunktfestivalene skal være en ressurs for andre som driver med det samme når det gjelder områder som organisering, booking og sikkerhet.

Har satt av penger

Når en festival får knutepunktstatus blir den en fast post på statsbudsjettet.

Trond Giske sier at det allerede er satt av penger til at en rockefestival skal få slik status i løpet av 2007.

- Ja, rockesjangeren skal få sin knutepunktfestival. Det kan bli et flaggskip og en ressurs for de andre festivalene.

Storåsfestivalens stifter, ildsjel og tidligere leder i Gåte, Sveinung Sundli, er glad for at rocken skal få sin egen knutepunktfestival. Sjangre som folkemusikk og jazz har allerede fått sine knutepunktfestivaler.

Spydspiss

- En slik finansiering er veldig flott og positivt. Vi skal nok klare oss uansett, men dette hadde gitt oss større mulighet til å være en spydspiss i festival-Norge , sier Sundli.

Hvilken rockefestival som får knutepunktstatus blir avgjort i løpet av høsten.