NRK Meny
Normal

Kan få industripark – midt i sentrum

Namsos kommune ønsker å kjøpe 9000 kvadratmeter med fabrikklokale fra Nexans. Planen er å lage industripark når kabelprodusenten forsvinner fra byen i løpet av sommeren.

Nexans i Namsos

Kabelfabrikken Nexans i Namsos legges ned i juni. Nå kan det bli industripark i lokalene.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Arnhild Holstad

Arnhild Holstad er ordfører i Namsos.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Siden 1862 har det vært sagbruk og fra 1978 kabelfabrikk på tomta som ligger nesten midt i Namsos sentrum. I juni er det slutt når det franske storselskapet Nexans stenger fabrikken for godt. Nå vil altså kommunen kjøpe hele fabrikken.

– God dialog

– Vi er i en god dialog med Nexans og de lytter til oss. Nå vil vi komme i posisjon for å kunne kjøpe bygget. Vi har et godt håp om å finne en løsning, sier Namsos-ordfører Arnhild Holstad til NRK.

Et utviklingsselskap jobber for kommunen for å få til ny drift i det store fabrikklokalet. De mener tomta vil ha stor interesse blant industriutviklere.

– Kommunen må være på offensiven når lokalet legges ut for salg i juni. Da må kommunen ta hånd om dette, og målet er altså å lage en ny industripark, sier daglig leder Olav Weglo i utviklingsselskapet Namdalshagen.

65 arbeidsplasser

Olav Weglo

Olav Weglo i Namdalshagen ønsker å lage en industripark i lokalene til kabelfabrikken Nexans.

Foto: Kjartan Trana/NRK

65 industriarbeidsplasser forsvinner altså når fabrikken stenges. Et samfunnsregnskap Nexans la frem for et par år siden viste at fabrikken ga støtte til 324 årsverk i det private og 238 årsverk i det offentlige. Nå vil man forsøke å finne nye aktører.

Og både kommunen, fylkeskommunen, Innovasjon Norge, Namdalshagen og næringsforeningen i Namsos står bak satsingen som nå gjøres i kjølvannet etter nedleggelsen.

– Vi har et hårete mål om å etablere Namsos industripark i lokalet i 2017, og i 2020 bør vi ha på plass åtte bedrifter med rundt 80 ansatte, sier Olav Weglo til NRK.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.