NRK Meny
Normal

Kan bli flystopp på Værnes til helga

Fra og med lørdag kan drivstoffstreiken gå utover reisende fra Værnes.

Tankbil og fly

Skal du fly fra Værnes i helga, kan drivstoffstreiken få konsekvenser for deg.

Foto: Jøte Tofteaker

Onsdag ble tre ansatte ved Trondheim lufthavn tatt ut i streik. Operativ sjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold, sier dette kan få konsekvenser til helgen.

– Hvis konflikten vedvarer, vil flyselskapene få trøbbel med å få levert drivstoffet de trenger, sier Wintervold.

Fram til lørdag morgen skal flytrafikken gå som normalt.

– Det vi har fått beskjed om, er at fram til fredag kveld vil det være mulig å opprettholde driften som normalt, men fra lørdag morgen vil det ikke være kapasitet til å levere flydrivstoff.

Les også: I dag går ansatte ved Værnes ut i streik

Verst for lange flyturer

Ifølge Wintervold gjelder dette helst lange flyvninger.

– For kortere flyvninger er det fullt mulig å bære med seg drivstoff til returen inn til Værnes, men for lengre flyvninger vil det helt klart være problematisk.

Thomas Wintervold

Operativ sjef ved Trondheim lufthavn, Thomas Wintervold, oppfordrer reisende til å følge med på informasjon fra flyselskapet de reiser med.

Foto: Jøte Toftaker

I tillegg til streikende ved Værnes, er ansatte også tatt ut i streik ved flyplassene i Bodø, Tromsø, Bergen, Stavanger, Skjelnan ved Tromsø og Lillesund ved Haugesund. Dette gjør fyllingen av drivstoff for flyselskapene mer komplisert.

– Flyselskapene jobber nå med å se på hvilke muligheter de har for å få dette til å gå. De sjekker hvilke plasser de får bunkret og hvor de ikke får det, forteller Wintervold.

Det var natt til lørdag at meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri brøt sammen. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land.

Skal du ut å reise i nærmeste fremtid anbefaler Wintervold at du følger med på informasjonen som gis fra flyselskap og Avinor.

- Følg med i media og hvilken informasjon som gis fra Avinor og flyselskapene til enhver tid.

Les også: Nå kan det bli full stopp for sydenflyene