NRK Meny
Normal

Kan bli ekstra kombinertrenn i Trondheim

Forrige helg ble de to verdenscuprenne i kombinert i Finland avlyst. FIS jobber med å få plass nye renn i Trondheim og Lahti.

Kombinert

Får Magnus Moan og co. konkurrere på hjemmebane to ganger denne sesongen? FIS jobber for å få til et verdenscuprenn i kombinert i Trondheim og Granåsen etter at to renn måtte avlyses på grunn av dårlig vær i Finland forrige helg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi jobber med å få på plass erstatningsrenn for de to som ble avlyst. Slik det ser ut nå ligger det an til det kan bli ett nytt renn i Lahti fordi der er det ikke noe kombinert på søndagen. Vi jobber også med Trondheim, sa kombinertsjefen i FIS, Lasse Ottesen til NTB.

Det som er utfordringen for FIS er å få arrangørene til å påta seg et nytt renn. Problemet er at det ofte ikke er igjen mye TV-plass som idretten er avhengig av.

– Jeg tror det ikke blir noe problem i Lahti, men rennet i Trondheim må gå på en tirsdag. Der ligger utfordringen.

Positive i Trondheim

Erik Andresen, daglig leder Sør-Trøndelag skikrets

Trondheim har tatt på seg å arrangere ekstrarenn i verdenscupen tidligere, og stiller seg positive til å gjøre det samme denne sesongen, sier eder i organisasjonskomiteen, Erik Andresen.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Trondheim skal arrangere et av sesongen verdenscuprenn i kombinert. Det skjer i Granåsen onsdag 10. februar.

Leder i organisasjonskomiteen i Granåsen, Erik Andresen, sier de er positive til å arrangere et ekstra kombinertrenn.

– Hvis vi får en offisiell henvendelse stiller vi oss positive til dette. Vi er blitt en ganske dreven arrangør, og har tatt på oss en god del ekstrarenn tidligere. Det har gått bra, sier Andresen til NRK.

Sier svært ofte ja til ekstrarenn

Det er imidlertid en del som skal på plass før Trondheim kan arrangere et ekstra renn. Først må FIS og Norges Skiforbund i dialog. I tillegg skal NRK inn i bildet, som har tv-avtalen i verdenscupen.

– Når disse aktørene har pratet sammen og besluttet at ekstrarennet kan arrangeres i Trondheim, kommer vi på banen. Vi sier svært ofte ja, sier Andresen.

Økonomi er den største utfordringen han ser.

– Det er en del pålagte utgifter som følger med et verdenscuprenn. Er økonomien på plass, kan vi hive oss rundt på kort tid. Det har vi også gjort tidligere, sier Andresen.