Kan bli dømt for uaktsomt drap

I dag starter rettssaken etter dødsulykken utenfor Otterøya i Namsenfjorden for snart ett år siden.

Ulykke Namsenfjorden

Det ble satt i gang en større leteaksjon etter kvinnen om morgen 9. mai i fjor. Etter kort tid ble hun funnet inne i båten på ti meters dyp.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Siw Bleikvassli

Siw Bleikvassli er bistandsadvokat for to mindreårige barn av den døde kvinnen.

Foto: Espen Sandmo / NRK

En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter båtulykken som kostet en kvinne livet.

Kjørte inn i en bergvegg

Det var seint om kvelden 8. mai i fjor de to var ute på båttur i Namsenfjorden da båten kjørte inn i en bergvegg og sank. Mannen klarte å komme seg i land, mens en 46 år gammel kvinne døde .

Ifølge tiltalen var mannen beruset da han kjørte båten inn i fjellveggen. Ulykken skal ha skjedd rundt klokka 23.45, og mannen har forklart at han våknet i fjæra og fikk varslet politiet ved 05-tiden neste morgen.

Han meldte da kvinnen savnet. Hun ble funnet av dykkere rundt 25 meter under vann inne i båten.

Siw Bleikvassli er bistandsadvokat for kvinnens to mindreårige barn, og varsler krav om oppreisningserstatning fra den tiltalte båtføreren.

125.000 kroner

– Vi har lagt oss på veiledende norm som er 125.000 kroner for hver av de fornærmede. Pengene betyr jo ikke noe for barna i dag, men vi har jo denne ordningen med erstatningsrett i forhold til de som er fornærmet i en straffesak, sier Bleikvassli.

Hun forteller også at det vil bli fremmet krav om erstatning for tap av forsørger.

– Med på dette punktet har vi ikke klart å få på plass alle elementene ennå. Derfor tror jeg vi ikke får noen dom på den biten nå, sier advokaten.