Normal

– Kjente ikke til vennskapet

Styreleder i Entra, Siri Hatlen, sier at hun ikke kjente til noen nære forbindelser mellom styremedlem Ketil Fjerdingen og nyansatt direktør Rune Olsø.

Siri Hatlen

Siri Hatlen, styreleder i Entra, visste ikke noe om bindingene mellom Fjerdingen og Olsø.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Ketil Fjerdingen og Rune Olsø

Rune Olsø skal ha jobbet tett med Ketil Fjerdingen på flere store prosjekter, og også vært på hyttetur sammen.

Foto: Entra Eiendom/Arbeiderpartiet
Mindretallet i Entra-styret

Styreleder Siri Hatlen var en av tre som stemte mot å ansette Olsø.

Foto: Entra Eiendom
Halvparten av styret i Entra

Det var disse fire styremedlemmene som vedtok å ansette Rune Olsø.

Foto: Entra Eiendom

Lørdag kom det fram at Fjerdingen, som arbeidet aktivt for at Olsø skulle få jobben, kan være inhabil fordi de to skal ha nære bånd. Det kan bety at utnevnelsen av Olsø er ugyldig.

Visste ikke noe om bindingene

– Den kunnskapen jeg har om dette, er den orienteringen Ketil Fjerdingen ga til styret i et ekstraordinært møte i forrige uke. Han la der til grunn at de er bekjente, men ikke har noen personlige eller økonomiske bindinger, sier Hatlen til NRK.

Styrelederen visste altså ingenting om bindingene mellom styremedlem Ketil Fjerdingen og Rune Olsø da sistnevnte ble ansatt som administrerende direktør.

Olsø, som er tidligere leder av Trondheim Arbeiderparti, har jobbet tett med Fjerdingen på flere store prosjekter. De skal også ha vært på hyttetur sammen.

Det var også Fjerdingen som, etter flere forsøk, fikk gjennomslag for å ansette Giske-vennen Olsø som direktør med millionlønn.

Lundteigen: – Hele styret må gå

Nestleder i kontrollkomiteen, Per Olaf Lundteigen, sa tirsdag kveld at han mener hele styret må gå av, og selskapet avvikles.

– For meg er det helt naturlig at Bård Vegar Solhjell som ansvarlig statsråd nå, innkaller til ny generalforsamling og velger et nytt styre.

Gunnar Eckbo, leder for Styreinformasjon AS, advarer sterkt mot å sparke hele styret. Han har ett råd til regjeringa:

– Å lytte på toppene i styret, det tror jeg er det riktige i denne sammenheng.

Forberedt på å få sparken

Olsø ble ansatt 26. september.

Styreleder Siri Hatlen og nestleder Martin Mæland var del av mindretallet som mente andre kandidater var bedre kvalifisert.

Hatlen sier hun erkjenner at saken kan ende med at settestatsråd Bård Vegar Solhjell avsetter henne som styreleder i det statseide selskapet
.

– Jeg tror at jeg, i likhet med de andre i både styret og ledelsen, er innstilt på at vi gjør det som er best for Entra samlet sett. Så får personlige ønsker om det ene og det andre komme i andre rekke, sier hun.