Det sier radiokokkene Arne Bredland og Jan Kåre Johansen. I formiddagskjøkkenets siste sending i år lagde de julemat til ansatte og gjester ved Aker Verdal. Og juleribba stod i sentrum.
Programleder Aud Larsen haug og radiokokkene Jan Kåre Johansen og Arne Bredland.
- Hva er hemmeligheten med den sprøstekte svoren?
- Bløt svor og hard varme, svarer radiokokk Jan Kåre Johansen.
Det viktigste med julematen er å bruke god tid. Dagen før jul dampes ribba med krydder, og smøres med krydderlake:
1 del sukker
2 deler vann
Vaniljestang, kanelstang og stjerneanis kokes sammen med sukkeret og vannet.
Dynk krydderlaken på ribba dagen før juleaften. På selve dagen setter du ovnen på 250 grader, og etter 30 minutter er svoren sprø og fin.
- Det går an å steke svoren for seg, men da må du være forberedt på å smekke fingre, humrer Arne Bredland.
- Kampen om sprøstekt svor er stor.
To vinnere
Det er trukket to vinnere av høstens julematkonkurranse i NRK Trøndelag.
De heldige vinnerne er: Toril Nittemark Iversen i Åfjord, og Anne-Sofie Schult Jessen i Steinkjer. Vinnerne får tilsendt hver sin halvdel av sylta som ble laget i Formiddagskjøkkenet tidligere i høst.
Og oppskriftene Toril og Anne-Sofie sendte inn kan du lese her: