NRK Meny
Normal

Kald russefest på Festningen

Mellom 1000 og 1200 russ var natt til torsdag samlet til fest på Festningen i Trondheim. Men med to grader i lufta ble det en rolig kveld for politiet.

Russefest på Festningen i Trondheim natt til 1. mai 2014.

Politiet var godt synlig under russefesten ved Festningen i Trondheim natt til 1. mai.

Tor Åge Dahl

Tom Åge Dahl var politiets innsatsleder på Festningen i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård

Både politiet, Militærpolitiet, vektere, Røde Kors og natteravner stilte opp på Festningen natt til 1. mai. I kombinasjon med surt og kaldt vær førte det trolig til tidenes roligste russefeiring.

– Veldig bra

– Dette gikk veldig bra. Så vidt jeg vet har det ikke vært bråk av noe slag, og ungdommene har oppført seg eksemplarisk, forteller politiets innsatsleder, Tom Åge Dahl, til NRK.

I Trondheim er det tradisjon for at russen samler seg på Festningen natt til 1. mai. De siste årene har det og tiltrukket seg mange mindreårige. I tillegg har det vært alvorlige flere alvorlige hendelser.

– Denne gangen var det ingen mindreårige å se, og vi hadde som nevnt ingen voldsepisoder. Når det er mange voksne til stede legger det en demper på aggressiviteten, og det kalde været gjør at det kanskje ikke er så attraktivt å sitte på bakken og drikke øl, mener Dahl.

Behandlet for beruselse

Mannskaper fra Røde Kors måtte behandle et tjuetalls ungdommer for beruselse og nedkjøling, men ingen ble alvorlig skadd på Festningen.

– Både natteravner og Røde Kors har gjort en formidabel jobb med ungdommene denne kvelden og natta. Deres innsats er en medvirkende årsak til at dette har gått så bra, sier Tom Åge Dahl.

I 02.30-tida var området rundt Festningen nesten tømt for folk.

Også på Studentersamfundet var rundt 1200 russ samlet til fest, men ifølge politiet gikk det hele rolig for seg.

Til sammen måtte ti personer overnatte i fyllearresten i Trondheim i natt. Utenom noen mindre voldsepisoder på Heimdal og i sentrum, var det ingen alvorlige hendelser.

Festningen

Kulde, sludd og regn la en demper på russefesten ved Festningen natt til 1. mai.

Foto: Henrik Sundgård