Juleforestilling utsolgt i februar

Billettene til «Vårres jul» ble utsolgt på én time – ti måneder før premieren.

Kø i Olavshallen

Ti måneder før jul står folk i kø for å sikre seg billetter til årets juleforestillinger.

Foto: Arnulf Gresseth / NRK

Mens enkelte av oss akkurat har spist opp de siste julekakesmulene og sendt juletreet til kompostering, har andre allerede begynt med juleforberedelsene.

Populær juleforestilling

Torsdag klokken 11 ble nemlig billettene til den siste ekstraforestillingen av Hans Rotmos juleforestilling «Vårres jul» lagt ut.

Hans Rotmo

Hans Rotmo

Foto: NRK

Det er 30 år siden det første albumet «Vårres jul» ble gitt ut. Sammen med orginalbesetningen Henning Sommero, Gunnar Andreas Berg og Kai Biermann er Hans Rotmo tilbake med forestillinger i desember i år.

Da billettluken åpnet var det allerede 100 personer som sto utålmodig i kø. I løpet av én time var så godt som alle billettene borte.

Mange hadde høye skuldre da de gikk inn, men smilte lettet da de kunne gå ut med billettene i hånden.

– Det har vært en vanvittig pågang. Nå har vi bare 15 enkeltbilletter igjen, de som ønsker dem, må være raske, sier billettansvarlig i Olavshallen, Inger Margrethe Finserås, til NRK.

Kjent og kjært

Hans Rotmo & co skal opptre fire kvelder i desember med forestillingen. Samtlige forestillinger er blitt utsolgt i løpet av den første timen etter at billettsalget åpnet.

– Det er ingen som lurer på hva slags forestilling de kjøper billetter til. De vet godt hva de får fra tidligere runder med «Vårres jul» . Det er en godt voksen kundegruppe som tropper opp i billettluken. De fleste som har kjøpt billett er i 50-60-årsalderen, sier Finserås.

At billettene til juleforestillingen blir revet bort allerede i februar, er ikke hverdagskost for de ansatte i Olavshallen.

– Det er veldig spesielt. Vi åpnet jo billettsalget til den første forestillingen allerede før jul og de ble borte på kort tid, sier Finserås.

Lange juleforberedelser

Som billettansvarlig ser hun at det blitt en trend at forestillingene blir åpnet i god tid.

– Lang salgstid er tydeligvis en fordel. Vi synes det er kjempeartig at billettene blir utsolgt. Trønderne har forstått at dersom de vil være med på noe, så må de være tidlig ute med å skaffe seg billetter, sier Finserås.

Lykkelig og glad

Arnfinn Haugen var en av dem som hadde stilt seg opp i kø for å sikre seg billetter til forestillingen 15.desember.

– Nå er jeg lykkelig og glad. Billettene har jeg i lommen, fire stykker, sier en smilende Haugen til NRK.

Han tar med seg tre kompiser på forstillingen i desember. Haugen har vært på flere Rotmo-forestillinger før og vet hva han går til.

– Vi flirer godt og artig er det, sier en fornøyd Arnfinn Haugen.