NRK Meny
Normal

– En ubehagelig følelse

Et jordskjelv i Jämtland i Sverige målt til 4,2 på Richters skala, strakte seg helt til Trøndelag.

Jordskjelv i Trondheim

Et skjelv i Jämtland i Sverige kjentes helt til Trondheim.

Foto: Skjelv.no

Kuvvet Atakan

Kuvvet Atakan sier jordskjelvet er uvanlig.

Foto: Universitetet i Bergen / Universitetet i Bergen

– Avstanden er relativt stor, så det merkes ikke så kraftig. Men folk som sitter i ro, eller som befinner seg i bygg som ligger på løsmasser, kan ha kjent skjelvet, sier Kuvvet Atakan.

Han er professor i seismologi ved institutt for geovitenskap, på Universitetet i Bergen.

Skjelvets kjerne er rundt 285 kilometer unna Trondheim, men flere personer meldte på Twitter at de kunne kjenne at det ristet i byen.

– Det er et jordskjelv med moderat styrke. Det er ganske uvanlig i denne delen av Sverige, men skjelvet vil ikke føre til noen skader, sier Atakan.

– En ubehagelig følelse

Også andre steder i Trøndelag har folk lagt merke til skjelvet. Til NRK Trøndelag har flere skrevet inn og fortalt om blant annet hus som rister, vannglass som renner over og andre historier.

– Jeg satt i en stol til legen min da det plutselig kjentes ut som stolen min beveget seg. Jeg spurte om hun kjente noe, men det gjorde hun ikke, forteller Anne Britt Wilhelmsen i Trondheim.

Da hun kom hjem, ringte legen opp.

– Hun fortalte at hun hadde hørt på radioen at det hadde vært et jordskjelv i Trondheim. Det var en ubehagelig følelse, og jeg har aldri opplevd noe sånt før.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.