NRK Meny
Normal

Vei og jernbane stengt etter jordras

Jernbane og vei mellom Støren og Røros er stengt etter jordras. Nødetatene har nå sikret rasstedet.

Ras 3

Politiet vet foreløpig ikke om noen er tatt av raset som gikk ved Singsås i Sør-Trøndelag.

Foto: Per Magne Moan / Nea Radio

  • Send bilder fra stedet til 03030@nrk.no

Både jernbane og vei har blitt tatt av raset, ifølge politiet i Sør-Trøndelag. Alle nødetater er nå på stedet.

– Vi vet ennå ikke om noen personer er tatt av raset, men vi har ingen indikasjoner på at noen er tatt, sier operasjonsleder Bjørn Handegard.

Raset gikk klokka 15.45 langs Fylkesvei 30, omtrent en mil øst for Singsås. Ifølge ambulansepersonalet som er på stedet har raset gått halvveis gjennom et småbruk.

ras

Raset tok med seg flere trær.

Foto: Per Magne Moan / Nea radio

– Vi har vært i kontakt med dem som bodde i huset, og de er i god behold. Alle personene som var i nærheten av raset er nå evakuert, sier Handegard.

Jernbaneverket opplyser at togtrafikken på Rørosbanen foreløpig er stengt til i morgen onsdag.

50 ganger 100 meter

Handegard opplyser at raset er omtrent 50 til 100 meter stort.

– Det er et stort jordras. Det er kø på veien på begge sider av raset. Det er ganske bratt, og raset har tatt med seg masse store grantrær. Det ser ganske voldsomt ut, sa øyenvitne Eirik Lien like etter klokka 16.00.

Ingeniører og geologer fra Vegtrafikksentralen er også på rasstedet. De skal nå vurdere om det er trygt å starte oppryddingen.

– Det kommer til å ta ei stund før stedet er ryddet, sier Erling Drangsholt i Vegtrafikksentralen.

Jordras sperrer Fv 30 og jernbanen mellom Støren og Røros.

Jordras i Sør-Trøndelag

Skiltet omkjøring

Han sier at omkjøring er skiltet på stedet, men anbefaler folk som kommer nordfra å ta av ved Stjørdal, og de som kommer sørfra å ta av ved Tynset.

En privat grusvei, som ble benyttet som lokal omkjøring, er nå stengt av politiet.

– Vi kan ikke slippe folk ut på en skogsvei når været er så dårlig som nå. Da frykter vi at de setter seg fast, sier Handegard.

Ettersom den private grusveien forbi rasstedet på Fylkesveg 30 nå er stengt, kjører NSB sine passasjerer i buss via Tynset, opplyser NSB.

– Føler vi har levd trygt

Ordfører i Holtålen kommune, Jan Håvard Refsethås håper veien og jernbanen åpner så fort som mulig. Han tror slike jordras er noe de kommer til å se mer av.

– Vi gjør oss noen tanker når noe sånt skjer. Vi føler at vi lever trygt her, men sånn som situasjonen er nå, med mer ekstremvær og bekker som vokser, er vi mer utsatt enn vi noen gang har vært, Refsethås.