NRK Meny
Normal

Hitra-familie lever ut drømmen

Familien Brasøy Fjeldvær tok et friår fra hverdagen på Hitra. Nå reiser mor, far og tre barn jorden rundt som gatemusikanter.

Familien Brasøy Fjeldvær

Familien Brasøy Fjellvær fra Hitra består av foreldrene Bjørn og Mette og barna Simon, Aslak og Sara. Her spiller de i Wanaka, New Zealand.

Foto: Travelnet

– Vi har blitt ett mye mer sammensveiset og bedre band av å reise sammen. Så når vi kommer hjem til Norge, regner vi med at vi har blitt så gode at vi kan forsette med flere spilleoppdrag, sier far Bjørn Fjeldvær (45).

Er halvveis jorden rundt

Familien Brasøy Fjeldvær

Hong Kong har vært et av stoppestedene så langt på turen.

Foto: Travelnet

Familien Brasøy Fjeldvær har tatt ett års ferie fra hverdagen på Hitra, og begitt seg ut på ett spennende eventyr som gatemusikanter.

De er nå halvveis jorden rundt, og ble sist sett i Rotorua på nordøya i New Zealand.

I den lille byen Rotorua står familien Brasøy Fjeldvær og synger og spiller i strålende solskinn. De befinner seg på den andre siden av jordkloden, etter å ha vært på reisefot i 170 dager.

De forlot Hitra i august og har reist rundt i verden som gatemusikanter siden.

Bandet, som kaller seg BFFamily, består av far Bjørn Fjeldvær, mor Mette Brasøy, Simon (20), Aslak (17) og Sara (12). Sara er bandets vokalist.

Musikalske barn

Turen jorda rundt har vært forberedt siden barna var små.

– Vi drømte om å reise, men ettersom barna vokste til og viste stor musikalitet og interesse for musikk, bestemte vi oss for å finansiere turen som gatemusikanter, forteller Bjørn Fjellvær.

Først reiste de til Europa hvor de blant annet spilte seg over på Kiel-ferga og ga en konsert under Eiffeltårnet i Paris. De har også spilt i Egypt, India, Thailand og Kina.

– I denne delen av verden var det tilhørerne i Hong Kong som betalte mest for gatemusikk. I India var fattigdommen for stor for mange, sier Bjørn.

Familien Brasøy Fjeldvær

Halvveis i friåret sitt er familien i New Zealand. De skal etter planen returnere til Norge og Hitra i mai 2012.

Foto: Travelnet

Bodde på barnehjem i Tanzania

I Tanzania bodde familien på et barnehjem. Videre dro de til Zanzibar i Øst Afrika, som så langt på reisen er Bjørns favorittsted.

– Å bade der var omtrent som å bade i badekar, eller kanskje som i et akvarium. Vi følte at vi var med i filmen om Nemo, ler han.

I New Zealand leide de en stor bobil som hele familien reiste rundt i. De prøver å reise mest mulig kolletktivt, men flybilletter er vanskelig å unngå når man skal reise verden rundt.

I Europa holdt familien seg for det meste på landeveien, men i India tok de tog på tredje klasse.

– Det var ganske spesielt, sier Bjørn og smiler bredt.

Familien følges av TRAVELNET, og du kan følge reisebloggen deres her.