Jönsson tapte mot gamleklubben

Jan Jönsson har ennå til gode å ta poeng med RBK. 1-2-tapet mot Stabæk har gitt en marerittåpning på sesongen for trønderne.

Jan Jönsson fikk ikke det resultatet han ønsket i sitt første møte med et kravstort og seiersvant publikum på Lerkendal.

Den nye RBK-treneren måtte se at gamleklubben Stabæk ble for sterke da Rosenborgs andre tap på årets to første seriekamper var et faktum.

Begge lagene hadde alt å vinne, men få hadde trodd at Stabæk skulle reise seg så kraftig på bortebane, etter å ha tapt sin første seriekamp med sju mål.

Bakenga puttet i 2. kamp på rad

Men like etter kampstart virket det lovende for Jönsson og hans 11 RBK-ere, som åpnet 2. serierunde med et beinhard press.

Før åpningskampen mot Brann hadde ikke trønderne tapt på 33 seriekamper, og etter tapet i Bergen var det tydelig at fjorårets seriemester ville vise seg fram på hjemmebane.

Mushaga Bakenga har blitt spådd som den store kometen for årets sesong, og det tok ikke lang tid før unggutten puttet sitt andre mål på to kamper.

Etter bare seks minutters spill fyrer spismakker Rade Prica av et hardt skudd langs bakken. Stabæk-keeper Larsen redder fint med foten, men gir samtidig en retur som går rett til Bakenga. Hele situasjonen går for fort for Stabæk-forsvaret, og 18-åringen kan enkelt plassere ballen midt i mål.

20-åring straffet RBK

Trønderne jubler for 1-0-ledelse på hjemmebane, men nøyaktig 20 minutter etter er det en annen unggut sin tur til å markere seg.

RBK-forsvaret får ikke klarert et hjørnespark, og ballen ender opp hos 20 år gamle Jørgen Hammer.

Stabæk-stopperen gjør en rask vending, og klinker kula bak en sjanseløs Örlund til 1-1.

Rosenborg var nærme å ta ledelsen igjen, da Dorsin traff kryssfestet etter et brassespark, men lagene gikk til pause med uavgjort etter en sjanserik 1. omgang.

Omdiskutert scoring

RBK startet 2. omgang med et skikkelig press. Likevel var det Stabæk som gikk opp i ledelse 1-2, mot spillets gang.

Det kan se ut som ballen er hårfint over dødlinja, men dommeren blåser ikke i duellen mellom Johan Andersson og Markus Henriksen. Stabæk-spilleren får slått inn, og det stusses hardt mot RBK-målet.

Örlund gjør en god prestasjon, og får fingrene på ballen slik at den går i stanga. Forsvaret er ikke like våkne, og Stabæk-inbytter Ondo putter returen i mål til store protester fra Lerkendal-tilskuerne.

Tross flere store sjanser til hjemmelaget mot slutten av kampen, var det Stabæk som fikk med seg alle tre poengene i Trondheim.

Fjorårets seriemester Rosenborg ligger nå seks poeng bak serielederne Vålerenga og Start etter to kamper i årets eliteserie.