Johnny Logan i regn i Selbu

Johnny Logan tok øsende regnvær og publikum med humor, varme, energi og swing.

Johnny Logan på scenen

Johnny Logan leverte friske takter på¨Sommerfestivalen i Selbu.

Foto: Hans H. Bjørstad

Johnny Logan har sett fram til konserten Selbu. Musikken er hans, arrangementene er hans og det nye bandet har bare spilt sammen siden nyttår.

– Og nå klinger alt som det skal, nye skikkelige versjoner, sier han og legger ut om hvordan saksofonisten spiller, med nye soloer, og for ikke å glemme gitaristen og gubben på tangenter og de andre.

På logansk

– Nå låter det riktig, sier Logan.

Det er andre gangen han prøver akkurat disse arrangementene. Forrige gang var i Tyskland for ei knapp uke siden, og det ga mersmak, mye mersmak.

Det ser ut som om han mener det oppriktig, og været?? Nei det spiller ingen rolle. Regnvær minner om en vanlig irsk sommer. Mykt regn. Bare publikum trives. Og det gjør de. Selv om de er få i starten. Veldig få. Vi kan strekke det til hundre godt kledde i mange aldre.

Heidi Bergquist og Espen Landås digger Johnny Logan

Heidi Bergquist og Espen Landås digger Johnny Logan.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Slagerparade med noe nytt

Logan og hans band entrer scenen og drar i gang med gamle, kjente låter. Grand Prix, men han har rett, de har noe nytt over seg. Den lille, men økende publikumsmengden danser. Mange av dem kan sangene fra før.

Logan lar seg ikke prege av antallet tilhørere og det sure været på Sommerfestivalen i Selbu, et sted med noe i overkant av 4000 innbyggere, men som nå har økt til det mangedobbelte denne helga. Her er det telt og campingvogner, busser og bensindrevne strømaggregat for å holde varmen.

Og sannelig, et lite øyeblikk slipper sjøveste sola igjennom. Det lyser opp, men varer ikke mer enn deler av et refreng.

En skikkelig festival

Området skal romme 20.000 mennesker i år. Det er litt færre enn i fjor. En festival for fest og folk, som de sier selv. Med Terje Tysland. Åge Aleksandersen og Sambandet, Dum Dum Boys, Donkeyboy, Sie Gubba og Postgirobygget for å nevne noen.

Og her er det flom. Regnet har pøst ned siden starten fredag, egentlig torsdag for de mest ivrige. For dette er en festival med tradisjoner. De samme kommer igjen og igjen. For å treffes, uavhengig av at telt må flyttes på grunn av stigende vannstand eller biler som blir stående til midja i vann som flommer over vegen.

Vannet flommer over vegen til festivalområdet

Fredag startet flommen over en av innfartsvegene til festivalen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Trives

Åtte grader og sommerfest. Og Jonny Logan. Han trives selv om de bildene av Selbu han har sett på internett, var noe mer solrike.

– Men min tipp, tipp, tipp, tippoldefar var trolig viking, sier en energisk Logan til NRK.no.

Han har alltid likt å være i Norden, og spesielt Tromsø og Trondheim. Natur, snø, skjønnhet. Han er storfornøyd med livet. Platene selger og han får spille og låtene slår an.

Førnøyd med Logan

– Jeg har ingenting å klage over, sier han før han entrer scenen. Der framfører han noen norske gloser. Han får publikum med, han leverer med en varme som står i noe kontrast til omgivelsene.

Men de som er der tar imot så det holder.

– Johnny Logan er herlig, helt topp dansemusikk, han gjør meg glad, alltid, sier Espen Landås fra Steinkjer.

Lenge leve

– Lenge leve Johnny Logan, sier dansepartner Heidi Bergquist fra Oslo. Swingmusikk er toppers uansett føre og vær.

Og de danser videre mens publikum trekker inn på arenaen og Logan og hans musikere gjør det de kan for å fange flere. Etter dem kommer Postgirobygget og Åge Aleksandersen ved midnatt. Da har trolig hele festivallyden kommet seg ut av teltene.

Bandbussen til Sambandet er på veg over til Sommerfestivalen i Selbu

Åge Aleksandersen og Sambandet på veg over Nea.

Foto: Hans H. Bjørstad