Jobber på spreng for å bli ferdig med Sorgenfri-filmen

På fredag har «Engler til bords» premiere under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim.

På fredag har «Engler til bords» premiere under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim.

Siste innspurt før premieren på Sorgenfri-filmen.

Her leg dei siste hand på verket før premieren fredag.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen

– Fremdeles er det sykt mye som skal gjøres, så det kan man jo bli litt stresset av. Det blir nok enda en sen kveld, sier Thea Hermansen til NRK, fire dager før premieren.

På Nedre Ila jobber teamet bak «Engler til bords» på spreng for å gjøre ferdig sin første kinofilm. Noen arbeider med fargekorrigering, andre med rulleteksten. Når flere hundre mennesker har jobbet frivillig, er denne kanskje ekstra viktig.

Tidenes konsertdugnad

Lasse Berre

Filmregissør Lasse Berre.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen

Thea Hermansen har sammen med Lasse Berre regissert filmen, som ble til i forbindelse med den store Sorgenfri-konserten, i november fjor. De ønsket å fortelle historien om hvordan Trondheims musikkmiljø samlet seg om tidenes konsertdugnad, til inntekt for gatemagasinet Sorgenfri. I filmen veves Sorgenfri-selgernes egne historier sammen med sekvenser fra den kritikerroste konserten.

I arbeidet med «Engler til bords» har filmskaperne blitt godt kjent med Sorgenfri-selgerne. Hermansen forteller at det har vært en gjensidig respekt dem imellom.

– Jeg er kjempespent på hva selgerne synes om filmen. Det har vært veldig artig å jobbe med dem, sier hun.

Spente selgere

Pavla Kovrigina

Pavla Kovrigina gledar seg til å sjå filmen under filmfestivalen Kosmorama fredag.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen

Pavla Kovrigina er en av sorgenfri-selgerne som er med i filmen. Hun er opprinnelig fra Russland, men har bodd i Trondheim siden hun var tolv år gammel. Gatemagasinet har hun solgt i snart to år.

– Sorgenfri var det første stedet hvor jeg følte at jeg kunne være meg selv, og at det ikke ble forventet at jeg skulle være på en viss måte.

Hun har fått mange venner i Sorgenfri-miljøet. «Selv om jeg ikke bruker narkotika er jeg en av dem», sier hun i en scene i filmen.

–– Jeg er spent og gleder meg til å se hvordan filmen har blitt. Thea er så flink til å sette ting sammen, så jeg er sikker på at det blir bra.

På fredag er hun selvskreven gjest på filmpremieren. Regissør Thea Hermansen håper at mange Sorgenfri-selgere vil møte opp. Sambandet vil også være til stede under premieren.