NRK Meny
Normal

Jøa-saken ankes til Høyesterett

Straffesaken mot Jøa-bonden som er dømt for vanskjøtsel av 92 dyr, ankes til Høyesterett.

Jøa 92 storfe sultet ihjel

92 dyr sultet ihjel i fjøset til en 37 år gammel bonde på Jøa i Nord-Trøndelag. Mannen ble dømt til ett år og to måneders fengsel i lagmannsretten.

Foto: NRK

En 37 år gammel bonde fra Jøa i Fosnes i Nord-Trøndelag ble i Frostating lagmannsrett dømt til ett år og to måneder ubetinget fengsel for å ha latt 92 storfe sulte ihjel i fjøset sitt.

I tillegg forbys bonden å ha ansvar for husdyr i ti år.

Lagmannsretten tredoblet med det straffen på fire måneders fengsel fra tingretten.

Nå blir saken anket inn for Høyesterett.

70 døde dyr ble funnet i fjøset på Jøa.

Bonden fra Jøa er overrasket over at den strenge dommen han fikk i lagmannsretten.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Han er skuffet og overrasket over at det ble en så kraftig skjerpelse av straffen. Det er mer enn tregangen sammenlignet med dommen fra tingretten. Straffen er historisk streng i forhold til sammenlignbare saker, sier bondens forsvarer, Bertil Smalås til NRK.

I lagmannsretten sa bonden at han ville komme seg videre i livet. Han ga uttrykk for at han synes det er tungt at rettssaken ikke har fått en slutt ennå.

På spørsmål om hva planene hans er videre i livet, svarte tiltalte at han vil bli ferdig med rettsaken.

– Han ønsker å fortsette saken nå som straffen ble betydelig strengere. Han er fullt klar over at det kan gå begge veier i Høyesterett, men dette er en risiko han er villig til å ta, sier Smalås.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.