NRK Meny
Normal

Jo Sondre Aas er ferdig i RBK

Rosenborg vil ikke forlenge kontrakten til 21-åringen Jo Sondre Aas.

Lyns Thomasz Sokolowski og RBKs Jo Sondre Aas

Jo Sondre Aas (t.h.) må finne seg en ny klubb fra nyttår. Her fra en eliteseriekamp mot Lyn og Thomasz Sokolowski for to år siden.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Han har blitt 21 år og i forhold til hans muligheter til å kjempe seg inn på laget, så er de per i dag så små at det er bedre for han å prøve lykken en annen plass, forklarer sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til rbk.no.

Dermed er 21-åringen, som i 2007 var på en ukes treningsopphold hos Real Madrid, veid og funnet for lett for Norges beste fotballklubb.

– Det er vel egentlig ganske forventet, sier Jo Sondre Aas til NRK.no.

– Vil fortsette med fotball

I sin siste sesong som RBK-spiller var spissen på utlån hos 1. divisjonsklubbene Moss og Ranheim. Nå håper Aas å kunne fortsette som fotballspiller, selv om det betyr at han neppe får en like god lønn som i RBK.

– Jeg har snakket litt med Ranheim, men vi får se hva som skjer. Jeg vil drive med fotball, og det er ikke noe problem om jeg må jobbe litt ved siden av, sier han.

– Har du et mål om å gjøre comeback i Rosenborg?

– Akkurat nå tenker jeg bare på å utvikle meg videre, så får man se hvor god man blir. Men som fotballspiller har jeg jo selvfølgelig et mål om å spille i den øverste divisjonen, svarer han.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.