Jim og Lene har samlet inn 50.000 kroner i julegaver

I november la Jim Frode Rygh ut en status på Facebook hvor han oppfordret alle til å gi litt penger til de som trenger det. Responsen har vært enorm og de har samlet inn nesten 50.000 kroner til folk som sliter økonomisk.

Jim&Lene

Jim Frode Rygh og Lene Løberg Andersen har samlet inn nesten 50 000 kroner slik at folk som sliter økonomisk skal få en bedre jul.

Foto: Jim Frode Rygh / Privat

Jim Frode Rygh og Lene Løberg Andersen la ut den samme statusen i fjor hvor de hadde som mål å hjelpe en familie til ei litt bedre jul. Da endte de opp med å gi 1500 kroner. Det som startet i det små i fjor, har i år virkelig eskalert.

I år har aksjonen vokst og hittil har de samlet inn i underkant av 50.000 kroner.

– Interessen i år har vært helt vanvittig og over all forventning, sier Jim Frode Rygh.

– Vi har fått enorm respons og blir helt rørt av givergleden. Mange som har det trangt økonomisk og den beste julegaven er å gjøre andre glad, sier Lene Løberg Andersen.

Det var Namdalsavisa som først omtalte saken.

Meldinger fra hele landet

Statusen Jim Frode la ut, er i skrivende tidspunkt delt 314 ganger. Folk har gitt penger, donert wobblere, fiskestenger, rådyrlår, kniver og fiskeopphold til auksjon.

– Det er folk fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord. Facebook dekker mange folk og alt skjer jo der. Vi ønsket at flest mulig folk skulle dele statusen og det er tydelig at det har funket, sier Rygh.

LES: Deler ut over 1000 julegaver

Mange sterke historier

Ekteparet er opptatt av at flere skal få feire en bedre jul. I løpet av de siste ukene har det kommet inn mange hjerteskjærende historier om familier og personer som ikke har det så godt i julen. Alt ifra familier som ikke har noen verdens ting til folk som ønsker å gi noe annet enn et par sokker i julegaver. Hittil har de fått inn mellom 350 og 400 «søknader» om støtte.

– Det finnes familier og personer som ikke kan tenke på hverken julegaver eller julematmat, sier Rygh.

Gir til dem som trenger det

Alle blir ført inn i ei bok, og 10. desember vil det bli trukket ut rundt 20 personer og familier som får et bidrag på 2.000 kroner.

– Det eneste jeg krever er at de sender meg et hei. Hvis de hadde følt at de måtte legge ut livet sitt til en fremmed person, tror jeg mange har kviet seg, sier Jim Frode Rygh.

I utgangspunktet skal de bare ha ei trekning, men på grunn av den store givergleden kan det bli flere trekninger.

– Vi hadde aldri trodd at vi klarte å samle inn så mye, så det kan hende at det blir flere trekningen. Det kan jo tenkes at vi får inn penger etter 10. desember også, sier Rygh.

LES: Flere vil hjelpe ensomme

Fått hjelp av Wobblerklubb

Jim Frode er medlem av en Wobblerklubb på Facebook. Flere av medlemmene har satt i gang auksjoner for å samle inn penger til aksjonen. De har også satt i gang auksjoner av fiskestenger, laksefiske og hele opphold i lakseelvene.

– De har auksjonert bort håndlagede Wobblere. På en av auksjonene gikk en av wobblerne for 1600 kroner, sier Rygh.