Meråkerbanen kan bli stengt til påske

Problemer med ei jernbanefylling på svensk side av grensen, gjør at jernbanen mellom Trøndelag og Sverige kan bli stengt resten av vinteren.

Jernbaneskinner på Meråkerbanen på Hell

Meråkerbanen går fra Trondheim til Storlien. Dette bildet er tatt ved Hell i Stjørdal.

Foto: Tor Beisvåg

– Vi har fått melding om at banen kan bli stengt ut året, kanskje helt til påske, sier Arvid Bårdstu, pressevakt i Jernbaneverket til NRK.no.

I ei melding med informasjon fra det svenske Trafikverket heter det at banen sannsynligvis blir stengt til over vinteren, men at dette blir bestemt etter nærmere undersøkelser.

Stengt ved «Stora Helvetet»

Banen ble stengt på ubestemt tid mellom Kopperå i Meråker og Storlien onsdag.

Det skjedde etter at det ble oppdaget bevegelse i en ei 24 meter høy jernbanefylling i en fjellskråning ved et sted som heter «Stora Helvetet» på svensk side av grensen.

– Vi ser med største alvor på utviklingen, sier Stefan Jonsson, sjef for vedlikeholdsavdelingen ved Trafikverkets region Mitt til SVT Jämtlandsnytt.

Kan måtte bygge nytt

Ifølge SVT skulle det svenske Trafikverket diskutere mulige løsninger med en geotekniker fredag.

– Hvis det er riktig ille, kan vi bli tvunget til å bygge en ny strekning av traseen på lang sikt, sier Stefan Jonsson til SVT.

Jernbanefyllinga som det nå er i bevegelser i er over 100 år gammel. Men det trenger ikke bety at den er dårlig, ifølge vedlikeholdssjefen.

Passasjerene busses

Meråkerbanen trafikkeres av fire persontog daglig. Ifølge NSB.no kjøres passasjerene med buss mellom Storlien og Kopperå.

Det går også enkelte godstog på strekningen.