Hopp til innhold

Savnet jeger ble funnet omkommet i snøskred: – Et veldig skredutsatt område

Sent lørdag kveld ble en jeger som var meldt savnet funnet omkommet i et skred på Vassfjellet sør for Trondheim. – Et tøft terreng å jobbe i, sier letemannskapene som deltok i søket.

Leiteaksjon på Vassfjellet

LETEAKSJON: Store styrker fra politiet, Røde Kors og frivillige har deltatt i leteaksjonen på Vassfjellet i Trondheim etter jegeren som lørdag kveld ble funnet omkommet.

Foto: Røde Kors

– Det er selvfølgelig alltid trist når leteaksjonene får et slikt utfall som dette, sier aksjonsleder Jan Karlsen i Trondheim Røde Kors.

Han var én av femti personer fra Røde Kors som deltok i leteaksjonen, sammen med ti personer fra Norsk folkehjelp og store styrker fra politiet. Det ble også brukt luftambulanse i søket.

Mannen i 40-årene ble funnet like etter kl. 22 lørdag kveld.

– Det var en skredhund som fant den omkomne jegeren. Ingen andre er tatt av skredet, sa operasjonsleder Rune Brandmo i politiet i Trøndelag til NRK da mannen ble funnet.

To skred

En leteaksjon ble satt i gang klokken 19 lørdag etter at jegeren ikke kom hjem på ettermiddagen som ventet. Mannen fra Melhus ble meldt savnet av familien.

Vanligvis bruker han å være hjemme i 15-16-tida, opplyser politiet.

Mannen skal ha vært godt kledd og godt kjent i området.

I forbindelse med leteaksjonen utløste letemannskaper selv et snøskred i området. Det var ikke dette skredet mannen ble tatt av.

– Det ble utløst et kontrollert skred av letemannskapene. Vi er trent til å bevege oss i slike terreng. Vi som var på stedet vurderte det som trygt å gå inn i skredområdet, sier Karlsen i Trondheim Røde Kors.

Letemannskap

UTLØSTE SKRED: Letemannskapene utløste også et snøskred i forbindelse med letingen. Området er svært rasfarlig, opplyser politiet.

Foto: Bertil Lernæs

– Et veldig skredutsatt terreng

– Det er et veldig rasfarlig område, sa operasjonsleder Brandmo rett etter leteaksjonen.

Politiet brukte tre skredhunder for å søke gjennom området. Det ble ikke funnet andre personer i skredet.

– Det er et bratt terreng, som var veldig tøft å jobbe i. Det er veldig skredutsatt, sier Karlsen i Røde Kors.

Skredet som tok mannen var ca. 100 meter bredt. Jegeren var på skitur og hadde med seg hund.

Karlsen har vært frivillig i Trondheim Røde Kors siden 2017.

– Det er første gang så lenge jeg har vært med i hjelpekorpset at vi har hatt et skred her i nærområdet. Det er som regel mye lenger unna Trondheim enn dette, sier han til NRK.

Leteaksjon

VANSKELIG LETEAKSJON: – Det er et bratt terreng, som var veldig tøft å jobbe i. Det er veldig skredutsatt, sier aksjonsleder Jan Karlsen i Røde Kors.

Foto: Bertil Lernæs

Alpinanlegg med hilsen til pårørende

Mannen ble funnet i et bratt terreng på den sørvestlige siden av Vassfjellet på ca. 600 meters høyde. På den nordøstlige siden ligger alpinanlegget Vassfjellet Vinterpark.

Søndag deler alpinanlegget sine dypeste kondolanser i et Facebookinnlegg.

De skriver at skredfaren i skianlegget er vurdert som lav, og minner samtidig om at folk aldri må ferdes alene, og at de må unngå terreng der det kan være tegn til skredfare.

– Det er et tøft område og en tøff jobb å gjøre. Det er veldig bra at så mange raskt stiller opp på en lørdagskveld og bidrar, avslutter Karlsen.