NRK Meny
Normal

Den savnete jegeren funnet i Snåsa

Den ettersøkte jegeren som har vært savnet siden onsdag, ble lørdag ettermiddag funnet omkommet i fjellområdet i Snåsa, der det i tre dager er lett etter han. Mannens hund er fortsatt ikke kommet til rette.

leteaksjon snåsa

Politiet har grunn til å tro at den døde personen som er funnet i Snåsa er den savnede mannen,og leteaksjonen avsluttes, melder politiet i Nord-Trøndelag på Twitter klokken 21.17.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Rundt klokkken 16.00 lørdag ble det funnet en død person i søkeområdet der det har vært søkt etter jegeren siden torsdag morgen. Vi har foretatt undersøkelser som gjør at vi har grunn til å tro at det er den savnede jegeren, sa operasjonsleder Monica Ravlo hos politiet i Nord-Trøndelag.

At det er jegeren som er funnet bekreftes av politiet søndag morgen. De opplyser også at det ikke er funnet spor etter mannens hund, en svart og kvit engelsk setter som var med på jaktturen.

Den døde ble funnet 1,4 kilometer fra bilen han hadde satt igjen da han gikk ut på jakt onsdag morgen. Funnet ble gjort i ulendt terreng. Den døde vil bli obdusert i løpet av helga og da vil identitet og dødsårsak kunne fastslås, opplyser politiet

Godt kjent i området

Mannen som var savnet i området var på jakt alene og skulle ha kommet ned fra fjellet tirsdag kveld. Familien meldte ham savnet onsdag morgen. Ifølge politiet er det snakk om en lokalkjent og erfaren jeger som hadde med seg hund.

Omtrent 150 personer har deltatt i leteaksjonen som ble avsluttet lørdag kveld. De fleste kom fra Heimevernet, resten var fra Sivilforsvaret, Røde Kors, Norske Redningshunder og politiets innsatsledelse.

Sist observert tirsdag

Mannen var sist sett i live på Grisbakfjellet klokka 16.00 tirsdag, Videre har man indikasjoner på at han derfra gikk nordover. Ut over dette vet ikke politiet mer om ruta den nå døde kan ha tatt.

– Det er bratt og ulendt og en del vegetasjon der. Vi har hatt både rednings- og søkshelikopter i området. – Det er et stort og krevende område som det har tatt tid å gjennomgå, sier politiet.

Laster kart, vennligst vent...