Jakten på fars 15 landslagsmål: – Flying start!

28 år etter Gøran Sørloths første mål for Norge, scoret sønnen sitt første mål for våre beste menn. Faren er svært stolt av sønnen etter debutscoringen mot Island.

To blad Sørloth i hver sin landslagsepoke. Nå har begge notert seg for scoring i den norske landslagsdrakta.

28 år etter at far Gøran Sørloth scoret sitt første mål mot Bulgaria på Ullevaal foran 7510 tilskuere, puttet sønnen Alexander mot Island på den samme banen. Se far og sønns første landslagsmål i videoen.

Mens Gøran ikke tegnet seg på scoringslista før i sin tiende a-landskamp, trengte Alexander Sørloth (20) bare to kamper med flagget på brystet for å få sin første scoring.

Faren fulgte kampen fra godstolen, og er naturligvis glad på sønnens vegne. Alexander fikk landslagsdebuten mot Portugal søndag, og fikk scoret sitt første a-landslagsmål i sin andre kamp.

– Jeg er utrolig stolt av han, spesielt over at han har roen og leser situasjonen veldig godt da han putta ballen i mål. Ikke en kjempevanskelig scoring, men du skal være på plass, sier Sørloth.

Han er glad spiss-sønnen fikk mulighet til å vise seg frem.

– Veldig glad for at han fikk litt tid på seg, han fikk jo nesten en omgang på banen.

Fremdeles mye å lære

Gøran som selv fikk 55 landskamper og scoret 15 mål, snakker av erfaring når han sier at sønnen fremdeles har mye å lære.

– Alexander kan ta med seg dette som en flying start, og så bygge videre på alt det han har å lære, for det er mye å lære ennå, humrer den tidligere VM-spilleren.

Gøran og Alexander Sørloth

Alexander har for lengst vist at han besitter noen av farens avslutteregenskaper. Mot Island startet han jakten på fars 15 landslagsmål.

Foto: Privat

– Det blir viktig å beholde bakkekontakten, tenke utvikling og generelt gjøre ting riktig fremover. Da kan det bli mange mål og mange kamper, legger han til.

Fornøyd med å komme i gang

Den tidligere skøyteløperen var selv stort sett fornøyd med egen innsats mot Island.

– Godt å få den første scoringen såpass tidlig. Da kan man senke skuldrene litt og bare tenke på å spille fotball. Jeg synes vi gjorde en god kamp, sier 20-åringen.