Jacobsen kan havne i RBK

Klubbløse Lars Jacobsen har spilt for Everton, Blackburn og West Ham. Nå kan den danske høyrebacken havne i Rosenborg.

Zlatan i duell med Lars Jacobsen

Den danske landslagsbacken Lars Jacobsen er ønsket av Rosenborg.

Foto: Bob Strong / Scanpix/Reuters

– Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil avvise noe som helst. Skulle det komme noe fra Norge, vil jeg se på det, sier Jacobsen til NTB.

Ikke klar ennå

Ifølge danske medier skal Rosenborg følge høyrebacken i tirsdagens storkamp mellom Danmark og Norge. Jacobsen kan bekle flere roller i forsvaret.

– Kan vi ønske deg velkommen til Rosenborg og Trondheim?
– Nei, det kan vi ikke, ler Jacobsen.

Han fant ingen ny klubb før overgangsvinduet ble lukket. Som klubbløs har han fortsatt bitte litt tid igjen. Det kan åpne for en kontrakt med RBK.

Slipper Gamst

Uansett spiller han ventelig på høyrebacken mot Norge i Parken tirsdag. Der slipper han å møte sin gamle lagkamerat Morten Gamst Pedersen. Trolig blir det Jonathan Parr, som spiller på nivå to i England (Crystal Palace), som må stoppes for Jacobsens del.

– Han er en helt annen spiller. Jeg har bare sett ham i de 60 minuttene han fikk mot Island. Parr er en annerledes spiller enn Morten, som er riktig flink i hodespillet. Han er god, løper mye og har gode dødballer. Men jeg skal takle ham (Parr) om det blir han som kommer, sier Jacobsen.

Opptatt av Moa

Han er opptatt av Mohammed Abdellaoue, Hannover-proffen som danskene frykter mer enn noen annen foran Slaget om Skandinavia. Kanskje gambler Drillo også med John Carew mot danskene, iallfall i en omgang.

– De er to ulike spisser. Carew kjenner jeg godt. Han er stor og sterk, og spesielt god i luftduellene. Der er det ikke mange som kan matche ham på vårt lag. Moa kjenner jeg ikke så godt, men de tre-fire kampene jeg har sett så virker han veldig giftig.

– En målfarlig og giftig angriper, som er ganske rask, har fine vendinger og et godt venstrebein. Han må vi ha et særlig øye med, sier Jacobsen.

Spillstyrende

Han sier Norge gjorde som forventet mot Island, styrte spillet og vant fortjent 1-0. De tre poengene legger ikke press på danskene, om vi skal tro Jacobsen.

– Nei, det endrer ingenting for oss. Vi skal fortsatt vinne. Jeg håper det blir en kamp der vi har ballen mye, for det er det vi gjerne vil. I Oslo hadde vi også ballen mye. Planen er å være spillstyrende, sier den tidligere England-proffen.

Heller ikke Jacobsen er spesielt imponert over måten Norge spiller på, men lar seg imponere over resultatene Drillo har oppnådd i sin omstridte 4-5-1-formasjon.

En annen filosofi

– Det er en mann som tidligere har hatt stor suksess som landslagssjef tidligere med gode resultater. Han er en mann som har hatt en litt annen filosofi enn vår trener, men har oppnådd gode resultater. Det må vi erkjenne, er dommen over Drillo og hans fotball.

Så er spørsmålet om Lars Jacobsen kan være med å stoppe eventyrferd nummer tre under Egil Olsen. To ganger har treneren, som danskene stadig poengterer er kommunist, ført laget fra polarsirkelen til VM-sluttspill.

Nå kan det også bli europamesterskap for Drillo, særlig om danskene tøyles i egen lekegrind tirsdag kveld.