Hopp til innhold

Lover Dalai Lama en varm velkomst

Etter 21 år vender Dalai Lama tilbake til Trondheim og ISFiT for å støtte opp om globalt samarbeid og idéutveksling blant studenter.

Dalai Lama

9. februar kommer selveste Dalai Lama på besøk til Trondheim og den internasjonale studentfestivalen.

Foto: DANIEL BOCKWOLDT / Afp

Internasjonal Studentfestival i Trondheim (ISFiT) er verdens største internasjonale studentfestival med tematisk fokus. I år er temaet korrupsjon, og i tillegg til 440 frivillige trondheimsstundenter ventes 450 utenlandske deltagere fra 114 ulike land.

Det ultimate forbildet

Festivalen starter 5. februar og varer i elleve dager. ISFiT deler blant annet ut Studentenes Fredspris, som i år går til Aayat Alqormozi for hennes ikke-voldelige kamp for demokrati og fundamentale menneskerettigheter i Bahrain.

Størst forventning knyttes det likevel til Dalai Lamas besøk 9. februar.

– Vi i ISFiT ser på ham som tidenes forbilde for framtidige ledere. Vi gleder oss til å bli inspirert av hans holdninger. Han skal få en flott mottagelse av oss, og jeg tror han vil sette pris på publikummet som venter ham her, sier leder Marius Jones, som forteller at det er ventet 1200 deltagere til møtet med den åndelige veilederen.

ISFiT-president Marius Jones

GLEDER SEG: ISFiT-president Marius Jones ser fram til å lære mer om bekjempelse av korrupsjon.

Foto: Simen Sundsbø / ISFiT

Jones roser også ISFit-parliament, et arrangement der Verdens økonomiske forum og FN gjerne vil vite hva unge mennesker tenker om bekjempelse av korrupsjon.

– Sammen skal utenlandske og norske studenter jobbe sammen for å finne en resolusjon som kan avskaffe korrupsjon i løpet av de neste 30 årene, sier han.

– En fantastisk fest

I tillegg til Lørdagsrådet, Tusvik&Tønne og Leo Ajkic, har kulturdelen trekkplastere som Thomas Dybdahl og Marit Larsen. Flere av arrangementene er utsolgt, noe ISFit-presidenten finner svært positivt.

– Det viser at vi har mye interessant på programmet vårt og det er vi stolte av, sier Jones.

Han omtaler ISFiT som en fantastisk fest fylt med aha-opplever. Han mener også festivalen byr på en ypperlig mulighet til å møte oppegående studenter som har tatt turen til Trondheim med nye perspektiver i bagasjen.

– Festivalen skal være en øyeåpner, og som deltager sitter man igjen med et større nettverk og nye venner fra hele verden. Dessuten er korrupsjon et utrolig viktig tema norske studenter trenger å lære mer om, sier han.

Siste fra Trøndelag

Nils Åge Nonstad

Mandagens Midtnytt er ved Nils Åge Nonstad

Mandagens Midtnytt er ved Nils Åge Nonstad