Investerte én million i kattehotell

Da en løskatt spiste brødet Kjell Karlsson hadde lagt ut til fuglene, bestemte han seg for å ta affære. Siden da har han omplassert over 500 katter og startet eget hotell for sine pelskledde yndlinger.

Katten Pondus trives på hotell

YNDLINGSPLASSEN: Katten Pondus trives godt på hotell og sitter aller helst i toppen av lekestativet.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

– I 2004 så jeg hvordan det stod til med dyrevelferden når det gjaldt katt. Med så mange løskatter rundt, forstod jeg at det var et stort problem, sier Karlsson til NRK.

Katteentusiast av rang

60-åringen holder til i Verdal i Nord-Trøndelag, og er i dag innehaver av Kattehotellet Innherred. Hotellet åpnet rett før jul i 2014, men Karlssons brennende engasjement for de firbeinte har vært med ham adskilling lenger.

– Jeg har alltid elsket katter og fikk min første da jeg var to år gammel, forteller han.

I løpet av en tiårsperiode anslår Karlsson at han har hjulpet over 500 dyr inn i nye hjem. Nå huser han både katter til omplassering, samt betalende gjester i hotellet sitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Kjell og katten Lille

KATTEVENN: Kjell Karlsson er mer enn gjennomsnittlig opptatt av katter. Her med vennen Lille i den private delen av boligen.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Utvider fasilitetene

Prosjektet hans startet beskjedent med en liten innhegning og en sykkelbod. Ettersom dyrene fikk nye eiere, så Karlsson at behovet for kattepass økte voldsomt.

– Pågangen var enormt stor og fasilitetene ble for dårlige. Da jeg bestemte meg for å investere en liten million og bygge på huset, forteller han.

Nå har omplasserings- og gjestekattene egen fløy med stue, kjøkken og vaskerom i Karlssons bolig. Ny luftegård på 80 kvadratmeter stod ferdig lille julaften i fjor. I tillegg skal hotellet utvides ytterligere med resepsjon og veterinærrom.

– Jeg skal også ordne et trivelig oppholdsrom i garasjen. Det er flere som kommer hit med ønske om å jobbe, noen helt fra Trondheim. For dem kan det være greit å kunne overnatte, sier han.

Presser kapasiteten

Kattekongen legger ikke skjul på at det er mye arbeid med å drive hotell. I jula hadde han totalt 60 katter i huset, noe som er maksimalt av hva han har plass til.

– I tillegg til frivillig hjelp har jeg heldigvis en lærling her som er veldig flink. Jeg frykter ikke for framtida sånn sett, sier han.

23 av kattene eier Karlsson riktignok selv, men hotelleieren bedyrer ettertrykkelig at han ikke skal ha flere.

– Vi skal ned på et normalnivå etter hvert, ja.

– Og det er?

– Nei, ti katter synes jeg virkelig jeg må ha, sier Karlsson og ler.

Katten Bart

BOSS: Katten Bart er sjefen over Karlssons private flokk. Ironisk nok er Bart redd for mus.

Foto: Randi Wilsgård / NRK