NRK Meny
Normal

Steinmeyerorgelet bruser på ny

Klokken 20.00 søndag kveld ble Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen offisielt innviet. Med organist fra London kunne vakker musikk romme kirka igjen.

Klokken 20.00 søndag kveld ble Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen offisielt innviet. Med organist fra London kunne vakker musikk romme kirka på ny.

Søndag kveld ble Steinmeyerorgelet innviet på ny i Nidarosdomen. En organist fra London fikk gleden av være en av de første til å spille på det.

– Det er en fantastisk følelse. Dette er et veldig vakkert instrument og fremførelsene i kveld har vært så delikate. Det var absolutt verdt de 50 millionene, sier organist og tidligere domkantor i Trondheim, Per Fridtjov Bonsaksen til NRK.no.

Innviet med organist fra London

Siden November 2012 har arbeidet med orgelet foregått, og etter en intensiv periode med pipestemming var det i helgen klart for å feire grunnlovens 200-års jubileum.

Søndag kveld var det innvielseskonsert i Nidarosdomen med domorganist Martin Baker fra Westminister Cathedral i London. Han spilte blant annet musikk av Widor, Vierne, Dupré og Mussorgsky.

Bonsaksen mener Nidarosdomen nå kommer til å bli et internasjonalt sted for orgel.

– Barokkorgelet får det klassiske repertoaret og Steinmeyerorgelet får resten, sier Bonsaksen.

SE INTERVJU MED BONSAKSEN HER:

Created by InfoDispatcher

Organist og tidligere domkantor i Trondheim, Per Fridtjov Bonsaksen, var stolt av å igjen åpne Steinmeyerorgelet.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.
Terje Våg fra Snåsa. En av fem finalister til Årets Ildsjel.