NRK Meny
Normal

Innrømmet voldtekt av sovende kvinne

En nordtrøndersk mann i 20-årene tilstod voldtekt av sin sovende ekssamboer da rettssaken mot han startet i Namdal tingrett mandag morgen. Etter overgrepet ringte han selv til politiet og anmeldte saken.

Rettssak Namsos

Bistandsadvokat Hege Bjørgum Skillingstad og statsadvokat Per Morten Schjetne i Namdal tingrett mandag morgen.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Den nordtrønderske mannen og den fornærmede kvinnen er begge i 20-årene og har tidligere vært samboere og forlovet. De har også et felles barn. Men forholdet var slutt da overgrepet skal ha skjedd natt til 6. mai i år i en nordtrøndersk kommune.

– Trengte en plass å sove

– Vi overnattet sammen hjemme hos hans foreldre. Jeg hadde kranglet med noen venner og trengte en plass å sove, forklarte den fornærmede kvinnen i tingretten.

De lå ei stund og pratet sammen, før hun sovnet.

– Jeg våknet av han at gjennomførte et samleie med meg. Han sluttet da jeg våknet, forklarte hun gråtende i retten.

Hun forklarte at han også tidligere hadde gjennomført samleier med henne mens hun sov. Disse forholdene ble ikke anmeldt.

Anmeldte seg selv

– Ja, jeg innrømmer at jeg gjorde det, og det var helt forferdelig. Jeg er rett og slett redd meg selv og frykter det kan skje igjen. Derfor får jeg nå hjelp av psykolog, forklarte den tiltalte mannen.

Etter at kvinnen våknet hjemme hos foreldrene til mannen, ringte han selv til politiet og fortalte hva som hadde skjedd.

– Det som skjedde var som et mareritt og jeg angrer ikke på at jeg ringte og anmeldte meg selv. Jeg er beredt til å ta den straffen jeg får, sa mannen.

Søvnvoldtekten har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.