Innrømmet seksuelle overgrep mot småjenter

En nordtrøndersk mann i 30-årene innrømmet seksuelle overgrep mot tre småjenter da rettssaken mot han startet i Namdal tingrett mandag morgen.

Namdal tingrett

Mannen innrømmet det aller meste han er tiltalt for da rettssaken startet i Namdal tingrett.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Aktor Unni Sandøy

Statsadvokat Unni Sandøy er aktor i straffesaken mot nordtrønderen i 30-årene.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

En nordtrøndersk mann i 30-årene er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep og voldtekt mot mindreårige jenter. Mannen risikerer flere års fengsel, ifølge tiltalen.

– Svært grov

Mandag startet rettssaken mot han i Namdal tingrett i Namsos, og statsadvokat Unni Sandøy betegnet saken som svært grov.

– Tiltalepunktene om seksuell omgang med barn under ti år, er de groveste i tiltalen, fortalte hun tingretten under sitt innledningsforedrag.

Ifølge tiltalen skal mannen ha forgrepet seg mot småjentene gjentatte ganger i løpet av 2015, helt fram til han ble arrestert i oktober.

– Vi ble varslet av mora til den ene fornærmede, og han ble pågrepet umiddelbart. Allerede i det første avhøret innrømmet han det han ble beskyldt for å ha gjort, forteller Sandøy.

Nær familie

Under rettssaken kom det fram at han er i nær familie med de tre småjentene som altså var yngre enn ti år da overgrepene fant sted på flere adresser i områdene rundt der mannen er bosatt.

– Siden han ble pågrepet i fjor høst har han sittet i varetekt, og en rettspsykiatrisk undersøkelse slår fast at mannen er pedofil, opplyser Unni Sandøy.

Advokat Christian Wiig

Advokat Christian Wiig mener den tiltalte må få lavere straff fordi han har innrømmet det han er tiltalt for.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Advokat Christian Wiig er den tiltaltes forsvarer, og han opplyser at det var en lettelse for hans klient da han ble avslørt.

Tilståelsesrabatt

– Ja, han følte det slik, og ser nå fram til å få hjelp med å håndtere de problemene han sliter med. Samtidig mener jeg han bør få strafferabatt fordi han tilstod på et tidlig stadium for det finnes jo nesten ikke tekniske bevis mot han, opplyser Wiig til NRK.

Mannen i 30-årene er også tiltalt for å ha oppbevart rundt 350 filmer og 486 bilder som viser overgrep mot barn, eller seksualiserer barn. Han erkjente også straffskyld for dette forholdet da rettssaken startet.

Namdal tingrett har satt av fire dager til behandlingen av rettssaken.