NRK Meny
Normal

Innrømmer å ha tent på Kieglekroa

18-åringen som er sikta for å ha starta brannen i Kieglekroa i Trondheim erkjente under fengslingsmøtet i dag at det var han som starta brannen.

Brann sentrum

Det ble kort tid etter at brannen var slukka slått fast at brannen starta utvendig. Brannvesenet jobba i flere timer med å få kontroll på flammene.

Foto: HENRIK SUNDGÅRD

kieglekroa

Brannen førte til store skader på den gamle puben i Trondheim sentrum.

Foto: Morten Andersen / NRK
Brannen var godt synlig i Trondheim sentrum

Det er trangt mellom byggene der brannen startet. I følge de som var på stedet var det knapt plass til brannbilen på det smaleste.

Foto: Henrik Sundgård

Det melder adressa.no

I dag ble 18-åringen fengsla i fire nye uker. Han har sittet i varetekt siden han ble sikta kort tid etter at brannen ble slukka.

Mannen er sikta etter den såkalte mordbrannparagrafen.

Det var i et avhør med politiet 8. januar at mannen tilsto at han var den som starta brannen. Men han mener han ikke gjorde det med vilje.

Eldste pub i Trondheim

Det var fredag 5. desember at Trondheim våkna opp til nyheten om at Kieglekroa, Trondheims eldste pub, sto i brann.

106 personer ble evakuert i brannen, de fleste av dem var gjester på et hotell som lå vegg i vegg med kroa. Ingen ble skadd.

Puben fikk store skader i brannen, men byantikvaren mener det vil bli mulig å berge bygget.

SE BILDER FRA BRANNEN

Video på Snapchat

Kort tid etter at brannen starta sendte den sikta 18-åringen en video via bildedelingstjenesten Snapchat som viste brennende treverk med teksten «Lage brann i byn æ sjø»

Et annet videoopptak tatt opp fem minutter senere viser at flammene er under utvikling. Det samme gjør det tredje opptaket, hvor 18-åringens følgere på det sosiale mediet kan se området på større avstand. Brannen har utviklet seg ytterligere, og videoen følges av teksten «Ble litt verre enn æ trodd».