Hopp til innhold

Innrapporteres etter bryggebrannen

Et entreprenørfirma og et rådgivningsfirma i Trondheim blir innrapportert til Statens bygningstekniske etat etter bryggebrannen natt til 17.mai.

Bryggebrann i Trondheim
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Tre kulturhistorisk viktige brygger i Trondheim brant i Trondheim natt til 17. mai. Spørsmålet i ettertid har vært om noen kan lastes for at bryggene ble ødelagt. 

- Mangler dokumentasjon

I ettermiddag ble bygningssjefens konklusjon klar. Kommunen mener firmaet Frost entreprenør, som var ansvarlig for ombygginga i Fjordgata 78, ikke sørget for at alle nødvendige kontroller ble gjort.

Rådgivningsfirmaet Covi, som skulle lage løsninger for brannsikring og kontrollere at disse ble fulgt, kan heller ikke dokumentere at de har gjort jobben sin, mener kommunen.

- Det ser vi alvorlig på, vi rapporterer dem inn til Statens bygningstekniske etat slik at de kan vurdere om den sentrale godkjenningen er gitt på riktig grunnlag, sier Lisbeth Glørstad Aspås, bygningssjef i Trondheim kommune.

Hun sier at firmaene i verste fall risikerer å miste den sentralt godkjente ansvarsretten de har.

Tak over mur

Muren mellom to av bygningene har vært et springende punkt. Den var det bygget tak over og dermed kunne brannen spre seg. Men ifølge arkitektfirmaet som sto for jobben er dette ikke en brannmur. Brannsikkerheten skulle ivaretas av et sprinkleranlegg.

- Vi har bedt om dokumentasjon for å få klarhet i dette, den dokumentasjonen vi har fått mener vi ikke gir et godt nok svar på det spørsmålet, sier Glørstad Aspås.

Ledelsen i de to firmaene vil ikke kommentere saken før de har satt seg nærmere inn i rapporten fra Trondheim kommune.