Hopp til innhold

Innherredsodd

 

Innherredsodd
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Innherredsodd

500 g fårekjøtt uten ben
1,5 liter vann
1 laurbærblad
30 g hakket sellerirot
30 g hakket purre
30 g hakket gulrot
Salt

Soddboller
250 g malt fårekjøtt
1,5 ts salt
1 ss potetmel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskat
1,5 dl kremfløte
Pepper

250 g gulrot

Skjær kjøttet i terninger og legg i en kjele. Tilsett vannet, kok opp og skum godt. Tilsett krydder og grønnsaker. Legg på lokk og la det trekke på svak varme til kjøttet er mørt, 30 - 40 minutter. Ta vare på kraften.

Bland malt fårekjøtt og salt, og arbeid det seigt. Rør inn resten av ingrediensene. Lag boller med teskje og la dem trekke i kjøttkraften i ca. 5 minutter. Skrell gulrøttene, skjær dem i stolper og kok i kraften til de er møre.

Sil og varm opp fårebuljongen, tilsett kjøttet, soddbollene og gulrøtter. Server i suppetallerken med kokte poteter og persilledryss.

Oppskrifta er henta fra boka "Matgleder fra Trøndelag" utgitt av Trondheimkokkenes Mesterlaug og Kokkenes Mesterlaug i Nord-Trøndelag.