– Det mest surrealistiske jeg har vært med på

Valgnatten og dagen derpå blir beskrevet som surrealistisk av Høyres Torhild Aarbergsbotten. Først var hun inne på Stortinget, deretter ute, så inne og nå ute igjen.

Torhild O. Aarbergsbotten

Torhild Aarbergsbotten tør fremdeles ikke stole på at hun er en av Sør-Trøndelags stortingsrepresentanter.

Foto: Stian Arnesen / NRK

Snorre Valen

SVs Snorre Valen er nå ute av Stortinget.

Foto: Espen Bakken

Høyres 3. kandidat Torhild Aarbergsbotten i Sør-Trøndelag har hatt et av de mest turbulente døgnene i sitt liv.

Da den første valgprognosen ble publisert mandag kveld klokka 21.00, var Høyre-politikeren inne på Stortinget med god margin. Og dette så ut til å vare.

Men da klokken ble 24.00 var Aarbergsbotten og stortingsplassen plutselig borte.

Måtte oppdatere flere ganger

Slik var statusen da hun gikk til sengs natt til tirsdag, og slik så det også ut da Aarbergsbotten våkna tirsdag morgen klokka 06.00.

– Da jeg gikk på kontoret i dag tidlig så var jeg egentlig veldig letta. Jeg tenkte at nå kan jeg konsentrere meg om å være en god fylkespolitiker for Høyre her i Sør-Trøndelag, sier hun til NRK.no.

Men dette skulle ikke vare lenge. Plutselig kommer oppdaterte resultater, og Aarbergsbotten er igjen inne på Stortinget.

– Surrealistisk

– Jeg måtte seriøst oppdatere siden et par ganger før jeg skjønte hva jeg så. Dette er det mest surrealistiske jeg noen gang har vært med på, sier hun.

Men da NRK snakker med Aarbergsbotten på telefon, tør hun enda ikke å slippe jubelen løs.

– Nei, nå skal jeg bare vente og se. Ingenting er sikkert. Jeg tror nok at jeg blir mer glad etterhvert som dette går opp for meg. Jeg var veldig forberedt på å ikke havne i Oslo, sier hun.

– Helt merkelig

Få timer etter er Aarbergsbotten igjen ute, og nå er resultatet endelig.

– Det har vært en merkelig dag, men nå skal jeg absolutt helt sikkert være fylkespolitiker. Jeg har absolutt ikke mista lysta på å være politiker, sier hun.

– Er du litt skuffa?

– Litt skuffa er jeg, det må jeg jo innrømme. Trodde det var ganske sikkert før jeg fikk den endelige beskjeden. Men sånn er det å være politiker, man føler ikke at det er like rettferdig bestandig.

Usikkerhet blant utjevningsmandatene

Fremdeles så holder man på med å fintelle stemmer rundt om i landet. Dette betyr også at utjevningsmandatene ikke er hundre prosent klare.

I Sør-Trøndelag står det nå mellom SPs Heidi Greni og Snorre Valen (SV), mens i Nord-Trøndelag er det nå Anne Kolstad (SV) som har utjevningsmandatet på bekostning av Andrè N. Skjelstad og Venstre.