Innbrudd hos gullsmed i Verdal

Det har vært innbrudd hos en gullsmed i Verdal i natt. Politiet ønsker tips.

Innbrudd på Verdal

Det var mye å rydde etter innbruddet på Perlen gullsmed i Verdal.

Foto: Anniken Høgli

– Per nå har vi ingen oppklaring i saken. Vi har fått opplysninger som vi jobber med. Vi må jobbe videre med tekniske undersøkelser og andre undersøkelser før vi kan si at vi har kommet videre i saken, sier operasjonsleder Kjetil Mollan.

Politiet ønsker tips fra folk som har vært i området rundt Perlen gullsmed i Sentrumsgården i Verdal rundt klokken 04.00 i natt.

– Har man vært i området og har noen observasjoner av folk til fots eller på sykkel vil vi gjerne høre om det, sier Mollan.

Har skjedd før

Eier av gullsmeden som ble ranet, Anniken Høgli, ble oppringt av politiet når de hadde fått inn meldingen.

– Det var ikke noen som hadde vært inne i butikken. Men utstillingsvinduet var knust og det var kastet ting innover i butikken, så det var ganske rotete. De fikk med seg noen smykker, men det ble ikke tatt så mye. De har ødelagt mer enn de har fått med seg. Så nå må vi bare rydde opp og fortsette videre, sier butikkeieren.

Butikken holdes åpen, og Høgli forteller at dette har skjedd før.

– Akkurat det samme skjedde for to år siden, så vi vet hva vi skal gjøre, dessverre, sier hun.

Knuste utstillingsvindu

– Politiet fikk melding klokken 04.12 fra beboere i Sentrumsgården og noen som jobbet i nærheten av dette bygget. De tipset om at det singlet i glass og at det var grunn til å tro at det var et pågående innbrudd, sier operasjonsleder Kjetil Mollan.

Det er flere butikker i Sentrumsgården, blant annet et bakeri, en klesbutikk og en gullsmed. Det var utstillingsvinduet til Perlen gullsmed som ble ranet.

– Det viste seg å være et utstillingsvindu hos gullsmeden som var knust. Det var stjålet gjenstander innenfor det utstillingsvinduet, og det er anslått en verdi på gjenstandene på 20-30.000 kroner, sier Mollan.

Laster Twitter-innhold