NRK Meny
Normal

Ingen sommervarme i sikte

Sommeren vil bli fortsatt kald i tida framover. Trøndelag vil preges av vind fra nord og vest så langt meteorologen kan se.

Regn

Det blir neppe bading i Trondheimsfjorden i uka som kommer.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg kan ikke noe for det og kan ikke hjelpe, sier vakthavende meteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet, Anna Reistad.

Både i Tydal, Røros og på Vassfjellet ligger det nå snø, og i helga varsles det nordavind, uendra temperaturer og muligheter for nattefrost i fjellet. Det har falt snø ned til 600–700 meter, så det er dårlige utsikter for utekos i helga og St. Hans-aften på mandag.

Mindre nedbør og gløtt av sol

Reistad ser imidlertid et høytrykk som bygger seg opp ute i vest og det vil gi temperaturstigning. Men samtidig vil det også gi pålandsvind fra vest, så sommertemperaturer opp mot 20 grader må trøndere se langt etter.

Meteorolog Anna Reistad

Meteorolog Anna Reistad er lørdag vakthavende ved Værvarslinga på Vestlandet.

Foto: Privat

– Men dersom man kan finne en lun plass de stundene sola slipper gjennom så kan man jo hygge seg i solveggen, trøster Reistad.

Det er over helga vi kan forvente at skydekket sprekker opp og lar sola varme. Det vil bli oppholdsvær, men særlig på kysten vil det blåse ganske friskt, så temperaturene vil holde seg lave og fortsatt vil det være bygevirksomhet.

– Men vi tror at på St. Hans-aften vil det vil holde seg over 10 grader de fleste steder, og det er jo stor forskjell på 5–6 grader og 10, sier Reistad.

Noe varmere fra onsdag

Fra onsdag ser det ut til at vi kan forvente litt høyere temperaturer i Trøndelag. I indre strøk kan det da være håp om at temperaturen beveger seg opp mot 15 grader.

Det vil fortsatt regne litt, men det blir på kysten, midtre og indre strøk vil trolig slippe unna bygene.

Neste helg ser ut til å bli både tørrere og varmere enn den helga vi nå er inne i. Reistad sier det er for tidlig å komme med detaljer, men tendensen er at temperaturen vil stige.

– Da tror jeg trønderne kan ha håp om opp mot 18–19 grader midt på dagen, men noen ekte sommertemperaturer kan jeg dessverre ikke by på, sier hun.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25