Ingen skadd i helikopterulykke

Ifølge SVT skal et helikopter ha styrtet fem kilometer fra Storlien i Sverige. Piloten skal være norsk. Ifølge Luftfartstilsynet skjedde ulykka mandag.

Helikopterkrasj Storlien

Etter det NRK erfarer er det et norsk helikopter.

Foto: Olla Olsson/SHK

Helikopteret skal ifølge SVT krasjet fem kilometer fra Storlien. Ombord i helikopteret var en norsk pilot og en passasjer. Både piloten og passasjeren skal ha kommet fra ulykken med lettere skader.

– Vi har snakket med piloten og passasjeren på telefon. Det virker som ulykken skjedde på søndag, sier Agne Widholm til SVT. Widholm jobber i den svenske havarikommisjonen.

Widholm forteller at piloten og passasjeren befant seg i Norge da han snakket med de.

Privat helikopter

Helikopteret er av typen Robinsson R44. Etter det NRK kjenner til kan det tyde på at det er en norsk maskin.

Luftfartstilsynet bekrefter til NRK at ulykka ble varslet inn til de. Hva som var årsaken til ulykka hadde de ingen oversikt over.

Hverken politiet i Nord- eller Sør-Trøndelag hadde hørt om ulykken. Statens havarikommisjon for transport hadde heller ikke hørt om ulykken da de ble kontaktet av NRK.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.