NRK Meny
Normal

Ingen selvfølge med frikjøp

Sveriges Fotballforbund har fått tilbud om å overta Rosenborg-trener Erik Hamren fra 1. juni, men svenskene har ikke bestemt seg.

Video Forlater Rosenborg i juni

Rosenborg sendte onsdag brev til Sveriges Fotballforbund med tilbud om å overta Hamrén på et tidligere tidspunkt enn opprinnelig avtalt hvis svenskene betaler kompensasjon, skriver VG.

Men Sveriges fotballpresident, Lars Lagrell, sier de forholder seg til den opprinnelige avtalen.

- Vi har en avtale med Rosenborg som sier at Erik begynner den 1. september. Så sender Rosenborg brev til oss og er interessert i en diskusjon i forhold til om overgangen kan skje tidligere. Men først og fremst forholder vi oss til den avtalen som er gjort.

- Klarer oss uten

Lagrell benekter at det er økonomiske årsaker som gjør at de ikke i første omgang ønsker en tidligere overgang.

- Sånn er det nok ikke. Vi har organisert oss slik at vi klarer oss uten Erik frem til 1. september. Men vi går inn i diskusjon med et åpen sinn, og ser hva det blir til.

Trener-bytte

Ifølge VG får Nils Arne Eggen tilbud om å lede Rosenborg fra 1. juni og ut sesongen hvis Sveriges Fotballforbund takker ja, mens Stabæk-trener Jan Jonsson overtar fra 1. januar.

Hamren kombinerer nå mellom å være RBK-trener og svensk landslagssjef. Han skal etter planen forlate Rosenborg 1. september.

- Vi har tilpasset budsjettet vårt og organisasjon til at Hamren er vår fra og med 1. september, sier den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell til Aftonbladet.

Rosenborg bekreftet på sitt nettsted torsdag at det har vært kontakt med det svenske forbundet.

Samlinger

Svenskene har ikke så mye å tjene på at Hamren slutter i RBK på et tidligere tidspunkt.

- Han skal uansett være med på hele samlingen i forbindelse med landskampene mot Bosnia-Hercegovina (29/5) og Hviterussland (2/6). Erik er med når vi samles 26. mai. Det har vært planlagt hele tiden, sier Lars Richt i Sveriges Fotballforbund til TT.

Hamren skal også være til stede i Stockholm når troppen tas ut 17. mai. Han skal i tillegg være med på landslagssamlingen til Skottland-kampen 11. august. Sverige starter EM-kvalifiseringen sin mot Ungarn 3. september.

Slitsomt

Svensken innrømmer at han synes det er slitsomt å kombinere to jobber.

- Akkurat nå er jeg ikke så sliten, men det går i bølger. Det var en periode før påske hvor jeg var veldig trøtt. Samtidig er jeg fornøyd med jobben jeg har gjort under de forutsetningene som har vært. Trykket fra mediene hadde vært enda større dersom resultatene hadde vært dårlige, sier Hamren til Adresseavisen.

- Det kunne ha vært lett å ha en enklere hverdag når man vet at man skal slutte i en klubb. Laget kunne ha trent mindre, og jeg kunne ha spart mer på kreftene. Men det føles helt feil. Om jeg slakker på lina, vil jo etterfølgeren få et helvete. Derfor er det svært viktig å være 100 prosent til stede på treningsfeltet og i hverdagen, forteller han.

Hamren føler spesielt at dobbeltrollen går ut over hans sosiale liv og mulighetene til å holde foredrag.

- Dette må jeg ta konsekvensene av, og da går det ut over det sosiale. Tidligere fikk jeg hentet meg inn under landslagspausene, men det går ikke nå. Fra 1. januar til slutten av mars så jeg for eksempel ikke døtrene mine. Så lenge har jeg ikke vært uten dem noen gang, og det var forferdelig, sier Hamren til Adresseavisen