NRK Meny
Normal

Ingen mistenkte etter grovt ran

Politiet ber publikum og personer som var i området rundt Ellingsgården i Orkdal om tips etter torsdagens brutale ran.

Kvinne ranet i Orkdal

Så langt har ikke politiet noen mistenkte etter en eldre kvinne ble brutalt ranet i Orkdal på torsdag. Politiet jakter to gjerningsmennene som skal være norsk og snakke uten aksent.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Ingen er så langt pågrepet og politiet har ingen mistenkte etter ranet av ei 91 år gammel kvinne på Søvasskjølen i Orkdal torsdag formiddag.

Så langt sitter ikke politiet på opplysninger om eventuelle kjøretøy som ranerne kan ha brukt.

– Vi har ingen mistenkte så langt i saken. Vi jobber voldsomt bredt, både teknisk og taktisk, sier etterforskningsleder Tor Kristian Haugan til NRK.

– Er avhengig av tips

Politiet har mottatt flere tips fra publikum etter ranet i Orkdal. De følger opp flere tips om biler og biltyper som kan ha befunnet seg i området ved ranstidspunktet.

– Vi er avhengig av tips. Det har kommet inn mange allerede, men vi er fortsatt interessert i å få tak i folk som passerte Ellingsgården mellom 8 og 9 i går. Dette er uavhengig om de mener at de har sett noe, sier Haugan.

Anser ranerne som farlig

Politiet har satt inn store ressurser i jakten på de maskerte og bevæpnede ranerne.

– Dette er den saken vi prioriterer høyest. Det var et grovt ran og vi anser ranerne som farlig. De var veldig hissige og truet med våpen, sier Haugan.

–Dette er ikke hverdagskost

Det lille lokalsamfunnet er sjokkert over at noe slikt skje i deres bygd.

– Jeg tror nok det har rystet folk. Dette er ikke hverdagskost og jeg skjønner at folk kan bli skremt, sier etterforskningsleder Tor Kristian Haugan.

– Det er tragisk. Jeg så det på nyhetene og må innrømme at jeg ble litt betenkt. Det skjedde jo nesten midt på lyse dagen, sier nabo Ingar Romundstad