Ingen lovnader til Ørlandet

Forsvarsministeren skrøt av Ørlandet, men ga ingen garantier for framtida.

Sirlig oppmarsjert
Foto: Øystein Paulsen / Forsvaret

Ørland hovedflystasjon har høy stjerne i utlandet. Det sa forsvarsministeren under en pressekonferanse ved hovedflystasjonen i ettermiddag. Til tross for rosen, vil hun likevel ikke garantere for framtida til flystasjonen.

Blir avgjort tidligst i mars.

Under en pressekonferanse ved hovedflystasjonen i ettermiddag,sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at avgjørelsen om Ørland hovedflystasjons fremtid kommer i Stortinget tidligst i siste halvdel av mars.

Men hennes uttalelser til pressen i dag, kan ikke tolkes som annet enn positivt for flystasjonen.

-Ørlandet har et veldig godt rykte og får veldig god omtale når det gjelder det å være vertskap for store øvelser. Det er de veldig dyktige på her.

Strøm-Erichsen sa også at det er viktig at Norge, som uansett vil være avhengig av alliert støtte hvis vi skulle bli utfordret, kan være vertskap for allierte øvelser.

Viktige besøk

Hallgeir Grøntvedt
Foto: Ørland kommune

Det er svært viktig for oss å få orientert ministeren om aktiviteten her på flystasjonen, og i dag fikk hun virkelig se en flystasjon i full aktivitet. Det sier ordfører Hallgeir Grøntvedt til NRK Trøndelag.

Og det er ikke bare forsvarsministeren som er på besøk på Ørlandet. Kommunen har i dag også hatt et tre timer langt møte med forsvarspolitisk utvalg som er opprettet for å komme med innspill til arbeidet med den neste langtidsplanen for Forsvaret.

 I morgen skal også de få oppleve flystasjonen under NATO-øvelsen.