Ingebrigtsen: – Vi er ikke gode nok

En skuffet Kåre Ingebrigtsen måtte konstatere at Rosenborg blir å se utenfor Europa denne sesongen.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen var en skuffet men fattet mann etter tapet mot Austria Wien.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Planen var klar før kampstart: Rosenborg skulle ut og angripe Austria Wien fra første sekund. Men østerrikerne spilte smart og godt, og leverte en god forestilling på Lerkendal. De tok Rosenborg i ubalanse og virket farligere enn trønderne, som røk ut med resultatet 1–2 og 2–4 sammenlagt.

Det var selvfølgelig en svært skuffet Kåre Ingebrigtsen som møtte pressekorpset etter kampslutt. Han synes eget lag virket stresset og spilte langt unna sitt beste.

– Vi så preget ut i første omgangen, og de fikk en ball bak oss. Vi var stresset og fikk ingen rytme. Vi var bedre i den andre omgangen men vi slipper inn for enkle mål, sier Ingebrigtsen.

Austria Wien

Rosenborg måtte se Austria Wien spillerne juble med fansen over avansement til Europaligaen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Skuffet over prestasjonen

For selv om det var snakk om 50 millioner og spill mot lag som Manchester United, Inter Milan og Villareal i potten, så var prestasjonen det mest skuffende mener Ingebrigtsen.

– Vi er mest skuffet over prestasjonen vår. Vi gjør en av våre dårligste kamper her i år. Erfaringen vår er ikke så stor på dette nivået, og vi hadde nok for høyt spenningsnivå. Vi turte altfor lite. Vi fortjente ikke å gå videre over to kamper, sier «Brutter'n».

– Spiller ikke godt nok

Den oppfatningen sier også Rosenborgs kaptein Mike Jensen seg enig i. Han mener laget ikke har levert varene i samtlige 90 minutter i noen av kampene i kvalifiseringskampene.

rosenborg austria

Fredrik Midtsjø var i mange dueller under kveldens kamp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi er veldig skuffet, men vi må bare erkjenne at vi spiller ikke godt nok. Vi har ikke spilt en eneste kamp der vi har levert i 90 minutter ute i Europa, og det er ikke godt nok. Vi har våre sjanser i den første omgangen, og de har deres. Det gikk ikke på skinner, men vi åpnet godt i andre omgang. Deres andre scoring dreper kampen, sier Jensen.

– Annen skuffelse enn den mot Apoel

Selv om skuffelsen var stor etter kampen mot Austria Wien, var følelsen en helt annen enn mot kypriotiske APOEL, der avansement glapp på overtid. Her konstaterer Ingebrigtsen at prestasjonen var ikke god nok i noen av oppgjørene.

– Det blir en annen skuffelse enn mot APOEL, for da slapp vi inn på overtid. Her er vi rett og slett ikke gode nok over to kamper, erkjenner Ingebrigtsen.

Rosenborg austria

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø fortviler etter kampen mot Austria Wien.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Samme oppfatning deler Jonas Svensson, som mener alt snakket om krise for norsk fotball er overdrevet.

– Vi satset på å komme til Europa i år, men vi var ikke gode nok. Det er få kamper som spilles, og det handler om å være på i de kampene det gjelder. Vi var ikke mange minuttene unna i Kypros, så vi skal ikke snakke om krise.