Ingebrigtsen: – Elendig

Frustrerte Rosenborg-spillere spilte på seg fem gule kort i 0-0-kampen mot Vikingur. Det var ikke trener Kåre Ingebrigtsen fornøyd med.

John Hou Sæter

John Hou Sæter og resten av Rosenborg måtte ta til takke med uavgjort.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er elendig av oss, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK etter spørsmål om de fem gule korte spillerne hans pådro seg.

Rosenborg ville heve seg etter en svak forestilling mot Bodø/Glimt forrige helg, og det færøyske laget Vikingur virket som perfekt motstander for trønderne, som ville komme tilbake på seierssporet.

Men slik gikk det ikke. Akkurat som mot Bodø/Glimt slet Rosenborg med å skape store sjanser, og kampen ebbet ut til 0-0.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd etter torsdagens kamp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er frustrerende utpå der. Det er vanskelig å forstå hvor dommeren legger lista. Nå har de spilt ordentlig grisete i to kamper på rad uten å bli straffet, og da viser vi frustrasjon for det. Tre av de gule korta skjønner jeg fortsatt ikke, men så får vi et par vi fortjener, sier Ingebrigtsen.

Det var likevel nok til å gå videre til andre runde i Europaliga-kvalifiseringen, trønderne gikk videre med 2-0 sammenlagt etter seieren på bortebane forrige uke.

Ikke bekymra

Rosenborg har nå spilt to kamper på rad uten å score, men Ingebrigtsen tar det med stor ro.

– Jeg er ikke bekymra, det får vi orden på. Forhåpentligvis møter vi et lag som vil spille fotball på søndag, da blir det spill og motspill, i dag så synes jeg det ikke virker som de er interesserte i å vinne kampen. Men likevel er det for svakt av oss, sier Ingebrigtsen.

Innbytter Alexander Søderlund ser fremover etter kampen.

– Vi gikk videre, det er det som er viktigst. Det var en veldig rufsete kamp, men vi får heller komme sterkere tilbake til helga.

Sjansefattig første omgang

Rosenborg gikk ut og presset Vikingur fra start, men klarte ikke å produsere mange sjanser.

Kampens første store sjanse kom etter 26 minutter. Fredrik Midtsjø klemte til fra drøyt tjue meter, men trønderne på tribunen måtte skuffet se at ballen strøk stolpen på vei ut, uten å sette Vikingur-keeper Géza Turi på prøve.

Hjemmelaget økte trykket rett før pause, men en rekke cornere og innlegg endte ikke i de store sjansene, og lagene gikk til pause med uavgjort.

Stor Malec-sjanse

Fem minutter ut i andre omgang fikk Tomás Malec en eventyrlig mulighet til å gi trønderne ledelsen. Et innlegg fra høyre gikk egentlig rett i klypene på Turi, men Vikingur-keeperen mistet ballen og plutselig var den rett i føttene til Malec. Han klarte imidlertid ikke å stokke beina, og Vikingur fikk avverget.

Mike Jensen, Andreas Helmersen og Alexander Søderlund, redningsmannen fra bortekampen, ble satt inn mot slutten, uten at de klarte å få det forløsende målet. De 4572 tilskuerne måtte se kampen ende 0-0.