Ingebrigtsen: – Det er mulig det blir litt bløtkake

RBK kan sikre seg seriemesterskapet med seier mot Bodø/Glimt. Noe storfeiring blir det derimot ikke før etter at klubben har unnagjort det tette kampprogrammet.

Gullfest på Lerkendal

Slik så det ut sist Rosenborg tok seriegull i 2010.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det er fem år siden sist Rosenborg ble seriemester, men etter noe uventet hjelp fra Møre og Romsdal og Aalesund lørdag kveld, er bordet dekket for et nytt seriegull.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen var en populær mann dagen før kampen mot sin gamle klubb Bodø/Glimt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Da NRK snakket med Kåre Ingebrigtsen på lørdag formiddag svarte han følgende om en mulig gullfest allerede på søndag.

– Vi skal spille kamp igjen allerede på torsdag, men det er mulig det blir litt bløtkake. Ikke noe mer enn det i alle fall, sa Ingebrigtsen.

– Vi skal vinne de siste fire kampene. Hva de andre lagene gjør bryr jeg meg ikke noe om, sa Ingebrigtsen.

Tett kampprogram

Noe som også kan legge en liten demper på en eventuell gullfest, i alle fall for spillerne, er at RBK allerede på onsdag reiser til Roma for å møte Lazio i Europaligaen. Neste søndag venter også en tøff bortekamp i serien mot Strømsgodset.

– Vi har tre kamper på sju dager, men akkurat nå er kampen mot Bodø/Glimt den viktigste, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Trønderne har en plan

Likevel, etter hva NRK forstår blir det en feiring på Lerkendal dersom RBK vinner kampen mot Glimt på søndag. Ingen i RBK vil derimot uttale seg om en eventuell feiring.

– Det hadde vært morsomt for laget, klubben og publikum om det hadde vært rundt 20.000 på Lerkendal på søndag. Det kan bli en avgjørende kamp og det hadde vært en fantastisk markering på slutten av sesongen, sier organisasjonssjef i Rosenborg Trond Alstad.

– Må øve oss på å feire

Espen Viken, talsperson for Kjernen

Talsmann i Kjernen Espen Viken.

Foto: NRK

Kjernen, som er Rosenborgs supportergruppe hadde også fått med seg resultatet i Bærum da NRK ringte. De er klare for gullfest, allerede på søndag.

– Blir det seier og seriegull vil det så klart bli markert. Vi må begynne å øve oss på å feire, i og med at Rosenborg har prestert så bra over tid nå. Vi er dessverre litt ute av trening når det kommer til feiring, sier talsmann i Kjernen Espen Viken og sikter til at det er fem år siden trønderne sist vant eliteserien.

– Vi har planlagt å markere, men vi vil ikke «jinxe» det på forhånd, fortsetter han.