Ingebrigtsen: – Det blir nok ny cupfinalelåt

Dag Ingebrigtsen er allerede på sporet til å lage ny cupfinalesang etter at det ble klart at Rosenborg er i finalen. Hvem han skal lage låten sammen med er ennå ikke klart, men tradisjonen tilsier at det blir hans gamle bandkompis Torstein Flakne.

Dag Ingebrigtsen og RBK fremfører ny låt

Dag Ingebrigtsen har allerede tanker om en ny Rosenborg sang etter at laget kom seg til finalen onsdag. Her er fra 2013 da laget tapte finalen.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Duoen Ingebrigtsen/Flakne står bak flere av Rosenborgsangene som er laget gjennom tidene. Mest kjent er sangen som ble skrevet til cupfinalen i 1988. Etter at det ble klart at Rosenborg er i finalen etter 3–2 seieren over Stabæk onsdag, begynte Ingebrigtsen å tenke på ei ny låt.

– Du har en konkret ting å skrive om, veien mot finalen og det som har skjedd og håpet om å vinne. Da Nils Arne Eggen var trener i Rosenborg ble det sagt mye rart og det gjorde det hele enklere, men også vi sa mye rart som f.eks. Ti tusn troll på vei te Ullevål. En blir jo inspirert fordi dette er noe en bryr seg om, sier Ingebrigtsen.

For han er det viktig å ikke være forutinntatt, og ofte så skjer ting som han ikke har planlagt. Så langt har ikke Ingebritsen så mye å bygge en låt på, men...

Dag Ingebrigtsen er klar for å skrive ny sang til årets cupfinale.

– I går så satt vi ved siden av noen utenlandske gutter som viste seg å være fra Reykjavik. Dette viste seg å være kameratene til Rosenborgspiller Matthías Vilhjálmsson fra Island. De var litt lei seg for at Matthias ikke fikk spille, men da han slapp til på slutten av kampen skjønte jeg at noe kom til å skje.

Islendingen ble matchvinner da han satte inn 3–2 og Rosenborg var klare for finalen.

– Der står jeg sammen med vilt fremmede ungdommer som hadde vært bestekamerater med Matthias i 20 år og så scorer han!

– Det kan jo hende at det vil bli skildret i en ny cupfinale sang, forteller Ingebrigtsen som hadde hodet fullt av sanger natta etter semifinalen.

Det er ikke første gangen duoen Ingebrigtsen/Flakne skriver en fotballsang.

  • 1988 skrev de "Rosenborgsangen"
  • 1990 "Minisangen"
  • 1991 "På vei tè Ullevål"
  • 1992 "Rosenborgboogie"
  • 1995 "Vi ska`slukke Brann"

Rosenborg har vunnet cupen ni ganger, senest i 2003. I tillegg har laget vært cupfinalist flere ganger, men uten å vinne.

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Kveldens siste Midtnytt

Kveldens siste Midtnytt