Ingebrigtsen om APOEL: – De er nok i villrede

Ingebrigtsen vet at APOEL har vært og sett på kampene mot Norrköping og Haugesund for å analysere RBKs spillestil. – APOEL er nok i villrede for hvilke spillere de skal bruke i morgen. Det synes vi er veldig morsomt, sier RBK-treneren.

Mike Jensen og Kåre Ingebrigtsen

Mike Jensen syns det er for dårlig at ingen andre norske lag klarte å ta seg videre i Europa. Her sammen med Kåre Ingebrigtsen på tirsdagens pressekonferanse.

Foto: Kirsti Kringstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Kåre Ingebrigtsen tror det blir en tøff kamp mot kypriotene, men mener det er vanskelig å vite hvor gode de er på denne tiden av sesongen.

– De er seeda, og det er snakk om et veldig godt fotballag. De spilte i mesterligaen for to år siden, og i Europaligaen i fjor, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Akkurat hvor gode de er, er han litt usikker på.

– De har bare spilt to kamper denne sesongen, og da var det ikke all verden motstand de fikk. Det er vanskelig å vite akkurat hvilket nivå de er på, sier Ingebrigtsen.

Roar Stokke tror RBK møter APOEL på et gunstig tidspunkt.

– Rosenborg bør være sterkere over 90 minutter, ha sterkere motor og mer løpskraft på dette tidspunktet av sesongen. APOEL er en kjip motstander, fordi de kvalitetsmessig er så vanskelig å plassere. De har noen ballsikre spillere, gode basisferdigheter, mye rutine, men spiller i en svak liga. Jeg tror de er like lystne som RBK på å få oppleve et nytt gruppespill, sier den trønderske kommentatoren til NTB.

RBKs siste trening før møtet med Apoel
Foto: Kirsti Kringstad / NRK

– Skulle hatt med flere norske lag

Mike Jensen syns det er dumt at det bare er RBK som er igjen i Europa av de norske lagene.

– Jeg syns det er veldig synd at det bare er vi som er igjen. Det hadde vært bra for norsk fotball om flere lag var med i Europa, sier Jensen.

Han mener det er for dårlig av de andre lagene.

– Jeg mener at man må kunne forvente mer av de andre lagene. Vi kan ikke spille for hele Norges ære. Vi er med i tre turneringer og må tenke på oss selv. Vi spiller for RBK, sier dansken.

– Vi er bedre enn Malmö

Ingebrigtsen tror at RBK har en god mulighet til å komme til mesterligaen for første gang siden 2007.

Kåre Ingebrigtsen

Ingebrigtsen tror at RBK har en god mulighet til å komme til mesterligaen for første gang siden 2007.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

– Vi har absolutt en sjanse. Malmö har klart det to ganger på rad, og vi er minst like gode som Malmö, om ikke bedre.

Men han understreker at ting må gå veien om RBK skal klare det.

– Det handler selvsagt om flyt og marginer. Slår vi ut APOEL er det enda en runde mot en tøff motstander, og det kommer veldig an på hvem vi trekker der. Men vi er godt forberedt, og føler oss i bra form, sier Ingebrigtsen.