Infotelefon om kreft

For berørte etter krefttilfellene ved NTNUs laboratorier på Rosenborg

Telefon
Foto: Bjørn Grimen / NRK

Kunnskapsdepartementet har gitt Kreftforeningen 500.000 kroner til en informasjonstjeneste for berørte og tidligere ansatte ved NTNUs laboratorier på Rosenborg i Trondheim.

For alle berørte

Kreftforeningens hjelpetelefon, Kreftlinjen skal være en hjelpetelefon for alle berørte etter Rosenborg-saken. Generelt er krefthyppigheten som forventet hos de mellom 8.000 og 9.000 studentene og ansatte som hadde sitt arbeid ved realfagene på Rosenborg i Trondheim fra 1960 til 2000. I noen undergrupper er det imidlertid registrert overhyppighet av noen kreftformer.

Tlf.: 800 48210
Anne Lise Ryel
Foto: NRK

Kreftlinjen skal i første omgang være åpen for de berørte fra 1. desember 2008 til 1. juli 2009.
- Vi har fått jobben fordi vi for de berørte er troverdige og nøytrale i saken, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Telefonnummeret til Kreftlinjen er 800 48210. (©NTB)

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.