Infotelefon om kreft

For berørte etter krefttilfellene ved NTNUs laboratorier på Rosenborg

Telefon
Foto: Bjørn Grimen / NRK

Kunnskapsdepartementet har gitt Kreftforeningen 500.000 kroner til en informasjonstjeneste for berørte og tidligere ansatte ved NTNUs laboratorier på Rosenborg i Trondheim.

For alle berørte

Kreftforeningens hjelpetelefon, Kreftlinjen skal være en hjelpetelefon for alle berørte etter Rosenborg-saken. Generelt er krefthyppigheten som forventet hos de mellom 8.000 og 9.000 studentene og ansatte som hadde sitt arbeid ved realfagene på Rosenborg i Trondheim fra 1960 til 2000. I noen undergrupper er det imidlertid registrert overhyppighet av noen kreftformer.

Tlf.: 800 48210
Anne Lise Ryel
Foto: NRK

Kreftlinjen skal i første omgang være åpen for de berørte fra 1. desember 2008 til 1. juli 2009.
- Vi har fått jobben fordi vi for de berørte er troverdige og nøytrale i saken, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Telefonnummeret til Kreftlinjen er 800 48210. (©NTB)

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.