Informerte medelever om ulykke

– Det har vært en krevende mandag morgen på begge skolene, sier rektor Bjørg Tørresdal. I dag fikk elevene vite at det var 9.-klassinger fra Levanger som var involvert i trafikkulykke i Østerdalen.

Bilulykke ved Strand kirke i Stor Elvdal

Levangerjenta ble påkjørt på RV. 3 ved Strand kirke.

Foto: Knut Vigdal-Olsen

– Det er en dag hvor det er lov å stille spørsmål, det er lov å være lei seg og det er lov å kjenne på følelsene, sier Bjørg Tørresdal, rektor ved ungdomsskolene Nesset og Frol i Levanger kommune.

Informasjon til alle klassene

Bjørg Tørresdal

Rektor Bjørg Tørresdal

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I første time i dag fikk elevene ved begge ungdomsskolene vite at det var medelever som var involvert i ei trafikkulykke i Østerdalen søndag ettermiddag.

Et håndballag var på vei hjem fra turnering på Hamar. Ved Strand kirke i Stor-Elvdal bli en av jentene bilsyk og går av bussen. Hun blir så påkjørt. Jenta behandles ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Håndballjentene er alle elever ved ungdomsskolene Nesset og Frol. I dag har alle ansatte og elever ved skolene fått informasjon om det som skjedde. Rektor Bjørg Tørresdal har spesielt fulgt opp klassa der den påkjørte jenta er elev.

Det blir også sendt ut SMS til foreldrene om hva elevene har blitt informert om.

Følger opp videre

–Skolen følger opp både enkeltelever og klasser videre, sier rektor. I dag er det også helsesøster til stede på begge skolene.

Elevene som var i bussen har fått beskjed om å komme på skolen når de er klare for det.

–Alle har mangel på søvn, alle er utslitt. Vi antar at de kommer etter hvert, kanskje senere i dag eller i morgen, sier Tørresdal.

Kriseteamet i arbeid

Bussen med håndballjentene ble møtte av kommunens kriseteam da de ankom Levanger like etter klokka ett i natt. Sammen med foreldre, skoleledelse og håndballklubben fikk de snakka ut om det som skjedde.