Nye Inderøy får sammenslåingstilskudd

Utvidelsen av inndelingstilskuddet til sammenslåtte kommuner vil få tilbakevirkende kraft for nye Inderøy kommune.

Når kommunalbudsjettet vedtas i Stortinget i dag, fastslår det rødgrønne flertallet at en eventuell utvidelse av inndelingstilskuddet fra 10 til 15 år også må gjelde den nye Inderøy kommune. Det skriver Kommunal Rapport.

Sammenslåingen av Inderøy og Mosvik fra 2012 ble nylig godkjent i regjeringen. I kommuneproposisjonen neste år skal regjeringen ta stilling til vårens forslag fra de rødgrønne, Frp og KrF om å utvide inndelingstilskuddet fra 10 til 15 år, med nedtrapping over 5 år. Dette tilskuddet skal kompensere for det den enkelte kommune mister av andre tilskudd ved sammenslåing.

Høyre mener likevel at inntektssystemet i kommunesektoren straffer kommuner som ønsker å slå seg sammen, og «sementerer en foreldet kommunestruktur». I sitt alternative statsbudsjett foreslår Høyre å sette av 250 millioner kroner til insentiver for frivillige sammenslåinger.

Høyre konkretiserer ikke hva slags ordninger partiet ønsker, men tar til orde for «en omfattende oppgave- og kommunereform som skaper bedre tjenester og større og mer robuste kommuner».

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .