NRK Meny
Normal

Nye Inderøy får sammenslåingstilskudd

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Utvidelsen av inndelingstilskuddet til sammenslåtte kommuner vil få tilbakevirkende kraft for nye Inderøy kommune.

Artikkelen er flere år gammel.

Når kommunalbudsjettet vedtas i Stortinget i dag, fastslår det rødgrønne flertallet at en eventuell utvidelse av inndelingstilskuddet fra 10 til 15 år også må gjelde den nye Inderøy kommune. Det skriver Kommunal Rapport.

Sammenslåingen av Inderøy og Mosvik fra 2012 ble nylig godkjent i regjeringen. I kommuneproposisjonen neste år skal regjeringen ta stilling til vårens forslag fra de rødgrønne, Frp og KrF om å utvide inndelingstilskuddet fra 10 til 15 år, med nedtrapping over 5 år. Dette tilskuddet skal kompensere for det den enkelte kommune mister av andre tilskudd ved sammenslåing.

Høyre mener likevel at inntektssystemet i kommunesektoren straffer kommuner som ønsker å slå seg sammen, og «sementerer en foreldet kommunestruktur». I sitt alternative statsbudsjett foreslår Høyre å sette av 250 millioner kroner til insentiver for frivillige sammenslåinger.

Høyre konkretiserer ikke hva slags ordninger partiet ønsker, men tar til orde for «en omfattende oppgave- og kommunereform som skaper bedre tjenester og større og mer robuste kommuner».

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.