I dialog om å kjøpe tilbake bakeriet

Bakeri-gründer John Helge Inderdahl bekrefter at han er i dialog med Orkla om å kjøpe bakeriet i Lierne.

Lierne Bakeri

Det pågår forhandlinger om å kjøpe tilbake Lierne Bakeri.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Vi har vært i dialog med Orkla om et mulig kjøp av Lierne Bakeri. Det er en prosess som har pågått ei stund og den er ikke avsluttet, sier John Helge Inderdal

85 kan miste jobben

Tirsdag bestemmer Orkla Foods om Lierne Bakeri legges ned, eller flyttes. 85 ansatte står i fare for å miste jobben.

Samtidig pågår det altså samtaler om tilbakekjøp av bakeriet. John Helge Inderdal bygget opp bakeriet helt fram til bedriften ble solgt til Rieber i 2011.

Sammen med en gruppe investorer ønsker han å kjøpe det tilbake. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Avstand mellom partene

Inderdal sier det er avstand mellom partene, og sier at han er usikker på om de kommer i mål.

– Det dreier seg vel også om det er Orklas strategi å selge eller om de ser et så stort potensial i Lierne at de heller ønsker å drive videre i Lierne, eller flytte det til Vestlandet, sier Inderdal til NRK.

Han sier han fortsatt ser et potensial i bakeribedriften, og sier at det beste for Lierne er at Orkla fortsetter driften der.

– Det er også mitt ønske, sier John Helge Inderdal.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .