Hopp til innhold

Ikke krav til CO2-rensing

Regjeringen vil åpne gasskraftverk i Skogn uten CO2-rensing. Det sier olje og-energiminister Enoksen som mener dette vil hindre kraftkrise i regionen.

Odd Roger Enoksen
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

 - Jeg håper vi klarer å få realisert både Skogn og Tjeldbergodden, men Skogn ser ut til ligge først i løypa, sier Odd Roger Enoksen.

Olje og-energiminster Odd Roger Enoksen (Sp)er nå i dialog med eierne av Skogn om hva regjeringen kan bidra med for å ta en beslutning om gasskraftverk.

 Olje og-energiminster Enoksen vil satse vidt og bredt for å unngå den varslede kraftkrisen i Midt-Norge. Det skal bygges overføringslinjer fra andre steder i landet, det skal satses på bioenergi og på vindkraft.

Aller viktigst blir planene om et gasskraftverk på Skogn og regjeringen kan nå godta at gasskraftverket blir bygd uten krav til CO2-rensing fra dag én.

- Regjeringen har forlenget konsesjonen til Skogn uten at det er stilt noen nye krav i konsesjonsbestemmelsene. Det innebærerer at regjeringen skal bidra til CO2-håndtering også på Skogn, men om det vil være på plass fra dag én kommer an på hvor raskt vi får rensing på plass, sier Enoksen.

Har en plan

Den totale planen for hvordan en kraftkrise i Midt-Norge skal unngås, skal legges frem om kort tid.

- Jeg vil i løpet av høsten presenterer en plan for hvordan skal møte den kortsiktige og den langsiktigs situasjonen i Midt-Norge, sier Enoksen til NRK.