NRK Meny
Normal

Igjen usikkert for Flatanger-bedrift

Flatanger-bedriften Nesset Sjømat er igjen i trøbbel. Nå er det mangel på fisk som gjør at produksjonen stopper i perioder.

Nesset fiskemottak, Flatanger

Fiskemottaket på Vik i Flatanger har opplevd urolige tider de siste årene. Nå er framtida igjen blitt usikker.

Foto: Knut Reitan / NRK Trøndelag

Nesset Sjømat

Flatanger-bedriften fileterer og foredler torsk.

Foto: Frank Almås/NRK

Fiskeforedlingsbedriften på Vik har opplevd turbulente tider de siste årene. Etter at selskapet Codfarmers måtte stoppe produksjonen av torsk, har hovedproblemet vært en stabil tilgang på råstoff.

Stor arbeidsplass

Mottaket er Flatangers største private arbeidsplass, og har spesialisert seg på slakting og foredling av oppdrettstorsk.

Nå er framtida igjen usikker for firmaet, og Flatanger kommune vil gå inn med et lån på inntil en million kroner for å sikre videre drift. Forutsetningen er at flere aktører vil bidra til å redde selskapet.

– Vi håper det lykkes å komme fram til en avtale med flere parter, sier Flatanger-ordfører Olav Jørgen Bjørkås til Namdalsavisa.

Venter på skreifisket

Denne høsten har foredlingsbedriften hatt tilgang på torsk fra Lofoten, men nå er det ikke ventet mer fisk før skreifisket starter til vinteren.

Høsten 2013 stoppet produksjonen og 41 ansatte mistet arbeidet sitt . Men Nesset Sjømat gjenoppstod på nyåret, men har hele tiden slitt med en stabil tilgang på torsk til produksjonen.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal