NRK Meny
Normal

Ida Jenshus realiserer drømmen – flytter til Nashville

Hun har skiftet base fra Trondheim til Nashville – countrymusikkens hjemby. Men før Ida Jenshus (29) starter for alvor i USA, skal hun teste ut nye låter på intimkonserter rundt i Trøndelag.

Ida Jenshus med Sugarfoot på Piknik på Pstereo

Ida Jenshus lover smakebiter på nye låter når hun gjester diverse smålokaler i Trøndelag i sommer. Her er hun i aksjon under Pstereofestivalen fra i fjor.

Foto: Hans H. Bjørstad

Mye har skjedd siden Ida Jenshus fra Steinkjer vant Lyden av lørdag på NRK som 19-åring. Den veletablerte artisten har nå tatt steget ut i den store verden og reist til kilden for å få inspirasjon.

– Det er naturlig å bosette meg i Nashville ettersom jeg har fått såpass mye inspirasjon derfra opp gjennom årene. Jeg har jo vært i USA jevnt over de siste fem årene med et ønske om å spille musikk og turnere der, så dette føles rett, forteller Jenshus.

Har brukt tid alene

Hovedfokuset til Steinkjer-artisten er å jobbe med et nytt album og skrive ny musikk. Tidligere har hun turnert i USA med låtskriver og sanger John David Souther, men nå satser hun på å jobbe alene.

– Etter "Starting over again"-turneen har jeg hatt behov for å sette meg ned med instrumentene igjen. Jeg har brukt tid på å finne ut hva jeg har lyst til å fortelle i neste skive.

– Har du funnet det ut?

– Nei, ikke helt. Den prosessen er både hard, tung og ensom. Jeg må lete godt i meg selv for å finne ut hva jeg vil uttrykke gjennom musikken. Jeg er i en periode der jeg føler at neste historie jeg skal fortelle – den må jeg fortelle selv, sier Jenshus åpenhjertig.

Gleder seg til intimkonserter

29-åringen er for tiden på ferie hjemme i Trøndelag og har blant annet fått oppleve Steinkjerfestivalen i strålende sol forrige helg. Men snart venter intimkonserter rundt om i Trøndelag der hun skal prøve ut nye låter på fansen.

– Jeg skal gjøre to festivaler i juli med band, som blir en slags avslutning på "Starting Over Again"-turneen. Så skal jeg og trommisen min, Pål Hausken, ut og besøke småsteder her i Trøndelag.

Jenshus forteller at de blant annet skal ta turen til Moskus i Trondheim og Strandbaren på Stokkøya i Åfjord.

– Det blir som å spille i stua til folk og nesten som å ha publikum på fanget, for det er så små lokaler. Jeg er veldig glad i det formatet der man kommer så nært og tett på publikum, så det gleder jeg meg veldig til, sier Jenshus.