NRK Meny
Normal

Ida Jenshus realiserer drømmen – flytter til Nashville

Hun har skiftet base fra Trondheim til Nashville – countrymusikkens hjemby. Men før Ida Jenshus (29) starter for alvor i USA, skal hun teste ut nye låter på intimkonserter rundt i Trøndelag.

Ida Jenshus med Sugarfoot på Piknik på Pstereo

Ida Jenshus lover smakebiter på nye låter når hun gjester diverse smålokaler i Trøndelag i sommer. Her er hun i aksjon under Pstereofestivalen fra i fjor.

Foto: Hans H. Bjørstad

Mye har skjedd siden Ida Jenshus fra Steinkjer vant Lyden av lørdag på NRK som 19-åring. Den veletablerte artisten har nå tatt steget ut i den store verden og reist til kilden for å få inspirasjon.

– Det er naturlig å bosette meg i Nashville ettersom jeg har fått såpass mye inspirasjon derfra opp gjennom årene. Jeg har jo vært i USA jevnt over de siste fem årene med et ønske om å spille musikk og turnere der, så dette føles rett, forteller Jenshus.

Har brukt tid alene

Hovedfokuset til Steinkjer-artisten er å jobbe med et nytt album og skrive ny musikk. Tidligere har hun turnert i USA med låtskriver og sanger John David Souther, men nå satser hun på å jobbe alene.

– Etter "Starting over again"-turneen har jeg hatt behov for å sette meg ned med instrumentene igjen. Jeg har brukt tid på å finne ut hva jeg har lyst til å fortelle i neste skive.

– Har du funnet det ut?

– Nei, ikke helt. Den prosessen er både hard, tung og ensom. Jeg må lete godt i meg selv for å finne ut hva jeg vil uttrykke gjennom musikken. Jeg er i en periode der jeg føler at neste historie jeg skal fortelle – den må jeg fortelle selv, sier Jenshus åpenhjertig.

Gleder seg til intimkonserter

29-åringen er for tiden på ferie hjemme i Trøndelag og har blant annet fått oppleve Steinkjerfestivalen i strålende sol forrige helg. Men snart venter intimkonserter rundt om i Trøndelag der hun skal prøve ut nye låter på fansen.

– Jeg skal gjøre to festivaler i juli med band, som blir en slags avslutning på "Starting Over Again"-turneen. Så skal jeg og trommisen min, Pål Hausken, ut og besøke småsteder her i Trøndelag.

Jenshus forteller at de blant annet skal ta turen til Moskus i Trondheim og Strandbaren på Stokkøya i Åfjord.

– Det blir som å spille i stua til folk og nesten som å ha publikum på fanget, for det er så små lokaler. Jeg er veldig glad i det formatet der man kommer så nært og tett på publikum, så det gleder jeg meg veldig til, sier Jenshus.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.